Nechala bude kandidovať za starostu Petržalky

NETKY.SK • 20 August 2014, 10:50 • 2 min
Nechala bude kandidovať za starostu Petržalky

BRATISLAVA - Advokát a spolupracovník Transparency International Slovensko Pavel Nechala bude kandidovať za starostu bratislavskej Petržalky. Svoje rozhodnutie oznámil dnes.

slovakia

left justify in out

"Moja hlavná motivácia kandidovať vychádza z dlhoročnej snahy meniť veci vo verejnom živote k lepšiemu a dokázať, že sa to dá a že to má zmysel," uviedol Nechala. Z Petržalky chce modernú a životaschopnú mestskú časť.

 

Priestor na zásadné zlepšenia vidí napríklad v projekte obnovenia Viedenskej električky. Tiež treba podľa neho riešiť problémy s parkovaním so zachovaním možnosti parkovať bezplatne. Ďalej si vie predstaviť zlepšenie čistoty verejných priestranstiev alebo budovanie cyklociest.

 

"Okrem realizácie navrhovaných opatrení presadím hlavne zmenu prístupu pri správe verejných vecí. Musíme vytvoriť také prostredie, aby zapojenie občanov a podnikateľov do lepšieho fungovania Petržalky bolo čo najjednoduchšie," vyhlásil.

 

Kandidát neplánuje bombastickú reklamnú kampaň. Svoju prezentáciu bude financovať cez transparentný účet. "Z môjho vkladu 20.000 eur a z prostriedkov, ktoré sa mi podarí získať od občanov a podnikateľov Petržalky," doplnil s tým, že skryté financovanie alebo pokrytie nákladov kampane jedným darcom odmieta.

 

Komunálne voľby budú 15. novembra. O kandidatúru na post starostu najväčšej mestskej časti Bratislavy zatiaľ prejavili záujem mestskí poslanci Marián Greksa a Ján Hrčka a takisto aj konateľ Bytového podniku Petržalka (BPP) Daniel Šavel. Kandidatúru zvažuje aj neúspešný kandidát na prezidenta SR aj europoslanca Jozef Behýl. Súčasný starosta Petržalky Vladimír Bajan svoje rozhodnutie ešte neoznámil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies