Nechal peňaženku v kabáte na vešiaku, zlodej ho okradol

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 11:44 • 2 min
Nechal peňaženku v kabáte na vešiaku, zlodej ho okradol

PREŠOV - Pri návšteve reštaurácie nechal istý Prešovčan peňaženku v kabáte, ktorý zavesil na vešiak. Zlodej to využil a mužovi spôsobil škodu vo výške 1700 eur.

slovakia

left justify in out

Na polícií v Prešove oznámil včera podvečer 57 ročný Prešovčan krádež peňazí z kabáta. Okradnutý muž bol minulú stredu  popoludní v jednej z prešovských reštaurácií. Na vešiak v reštaurácií si zavesil kabát, v ktorom nechal aj peňaženku s peniazmi.

 

"To využil zatiaľ neznámy páchateľ a mužovi ukradol peňaženku, ktorú nechal vo vnútornom vrecku kabáta. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 1 700 eur. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže," informoval Netky.sk prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobaník.

 

Polícia v tejto súvislosti apeluje, aby si ľudia dávali pozor na svoje veci. "Šikovnému vreckárovi stačí iba pár sekúnd na to, aby Vás okradol a spôsobil veľa ťažkostí. Menej lákavá už je i predstava vybavovania dokladov, o ktoré ste pri krádeži prišli. Vždy je lepšie krádeži predísť, ako ju neskôr riešiť," vysvetľuje Džobaník

 

Najobľúbenejším cieľom vreckových zlodejov bývajú peňaženky.  Nie zriedkavejšie sú to mobilné telefóny, platobné karty či dokonca celé nákupné tašky a kabelky. "Nenechávajte ich preto bez dozoru ani pri nakupovaní. Rozumné nie je „odloženie“ kabelky do nákupného vozíka. Môže sa totiž ľahko stať, že v okamihu, keď sa zapozeráte na zaujímavú akciovú ponuku, kabelka je preč. Noste preto kabelku na ramene s rukou na zapínaní. Občas ju skontrolujte, či je riadne uzatvorená. Nespúšťajte ju z očí ani v prostriedkoch MHD. Tlačenice sú rajom pre drobných zlodejov. Ak sa v nejakej ocitnete, buďte mimoriadne obozretní," radí policajný hovorca.

 

Ak nosíte peňaženku v oblečení, využívajte vnútorné vrecká, ideálne by bolo, ak by sa dali zapnúť alebo uzatvoriť zipsom. Za úvahu stojí i oddelené nosenie peňazí a dokladov. "Pamätajte, že veľký obnos peňazí nepatrí do peňaženky."

 

Pri veľkých nákupoch využívajte platobnú kartu. "Aj bankové inštitúcie však upozorňujú na nebezpečenstvo písania PIN – kódu priamo na platobnú kartu. Pre zlodeja už nie je žiaden problém vyprázdniť Vám účet skôr, ako stihnete krádež nahlásiť a zablokovať platobnú kartu," uzatvára Daniel Džobaník.

 

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona