Nečasovú preveruje polícia pre možné krátenie dane za drahé dary

NETKY.SK • 6 December 2014, 13:16 • 2 min
Nečasovú preveruje polícia pre možné krátenie dane za drahé dary

PRAHA - Bývalú šéfku kabinetu českého premiéra Janu Nečasovú, predtým Nagyovú, preveruje polícia pre možné krátenie dane. Existuje podozrenie, že z drahých šperkov a kabeliek, ktoré dostávala ako dar, neodviedla štátu daň.

slovakia

left justify in out

V prípade usvedčenia jej môže hroziť až osem rokov väzenia. Informovali o tom dnes české spravodajské portály Lidovky.cz a iDNES.cz.
      

Manželka niekdajšieho premiéra Petra Nečasa (ODS) zatiaľ čelí obvineniam za údajné zneužitie vojenskej rozviedky, podplácanie poslancov funkciami a vynášanie tajných informácií z Bezpečnostnej informačnej služby (BIS).
      

Nečasova manželka dostávala luxusné kabelky a šperky v období, keď bola šéfkou jeho kabinetu, ako dar od vplyvných riaditeľov firiem alebo právnikov. Nečasová bola kvôli týmto podozreniam prvýkrát na vypočúvaní koncom novembra, napísal český denník Mladá fronta DNES.
      

Podľa vyšetrovateľov mala Nečasová povinnosť z darov drahších ako 20.000 českých korún zaplatiť daň, pretože ich nedostala od príbuzných.
      

Policajti pri minuloročnej prehliadke u Nečasovej našli prepychový tovar v odhadovanej hodnote vyše desať miliónov korún. Podľa vyšetrovateľov si Nečasová nemohla na ich kúpu zarobiť.
      

Nečasová je už obžalovaná zo zneužitia Vojenského spravodajstva a pred dvoma týždňami sa začalo hlavné pojednávanie v tejto kauze. Podľa štátneho zastupiteľstva (prokuratúry) zneužila ako šéfka premiérovho kabinetu v roku 2012 rozviedku na sledovanie Nečasovej vtedajšej manželky Radky. Kauza vyústila až do pádu Nečasovej koaličnej vlády, pripomenul web Lidovky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona