Nečasovi ministri si na poslednom zasadnutí pripili sektom

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 14:26 • 2 min
Nečasovi ministri si na poslednom zasadnutí pripili sektom

PRAHA - Ministri odchádzajúcej vlády českého premiéra Petra Nečasa si dnes na poslednom spoločnom zasadnutí pripili sektom. Pred rozlúčkou ešte stihli uvoľniť 200 miliónov eur pre dobrovoľných hasičov, oznámil server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

"Kancelárie sú vypratané. Vláda normálne štandardne pracovala ako má," uviedol premiér po poslednej schôdzi vlády, na ktorom chýbali vicepremiérka Karolína Peake a minister spravodlivosti Pavel Blažek.

Odstupujúci minister životného prostredia Tomáš Chalupa zdôvodnil uvoľnenie prostriedkov pre dobrovoľných hasičov tým, že sa významne podieľali na pomoci občanom pri tohtoročných povodniach. 

Končiaca ministerka kultúry Alena Hanáková na poslednú chvíľu rozhodla o tom, že dom na rohu pražského Václavského námestia a Opletalovej ulice nebude pamiatkovo chránený, čím dala zelenú jeho zbúraniu a novej výstavbe. Dom už dlhší čas vyvoláva búrlivé diskusie a proti jeho zbúraniu sa niekoľkokrát demonštrovalo.

Od začiatku pôsobenia v lete 2010 vydržalo v Nečasovom kabinete len päť členov: okrem samotného premiéra traja ministri zo strany TOP 09 (Karel Schwarzenberg, Miroslav Kalousek a Leoš Heger) a Kamil Jankovský (LIDEM). Celkovo sa vo vláde vystriedalo až 29 členov, napríklad rezort dopravy riadili postupne štyria rôzni ministri. 

Podľa dezignovaného premiéra Jiřího Rusnoka by mal prezident Miloš Zeman vymenovať nový kabinet už na budúci týždeň. Rusnokovi chýba ešte šesť členov vlády, okrem iných aj minister životného prostredia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona