Nečasovi ministri odmietli Zemanovo pozvanie na rozlúčkovú večeru

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 09:47 • 2 min
Nečasovi ministri odmietli Zemanovo pozvanie na rozlúčkovú večeru

PRAHA- Český prezident Miloš Zeman pozval ministrov končiacej vlády premiéra Petra Nečasa na rozlúčkovú večeru, väčšina z nich však pozvanie odmietla. Informoval o tom dnes server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Večera mienená ako symbolická bodka za Nečasovým kabinetom sa má uskutočniť na budúci pondelok na Pražskom hrade. V najlepšom prípade však bude so Zemanom stolovať len zopár odchádzajúcich ministrov. 

Podľa informácií denníka Právo prevažná väčšina Nečasových kolegov na večeru zámerne nepríde. Prezidentovo pozvanie síce priamo neodmietnu, ale vyhovoria sa na pracovné či iné povinnosti. 

Na Pražský hrad pre zaneprázdnenosť určite nepríde šéf diplomacie Karel Schwarzenberg ani minister financií Miroslav Kalousek (obaja TOP 09), ktorí však svoje dôvody bližšie nešpecifikovali. Práve ministri tejto menšej koaličnej strany sa podľa neoficiálnych informácií dohodli, že sa na Zemanom organizovanú večeru nedostavia.

Svoju neúčasť už avizovala aj dovolenkujúca vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM) a minister priemyslu a obchodu Martin Kuba (ODS), ktorý dal prednosť regionálnej straníckej akcii. 

Jediným viac-menej istým účastníkom Zemanovej večere je zatiaľ odchádzajúci minister bez kresla a predseda Legislatívnej rady vlády, nestraník Petr Mlsna. Podľa jeho vyjadrenia je slušné sa s prezidentom rozlúčiť a preto s večerou na Hrade "zatiaľ počíta". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies