Nečasova žena odmietla vypovedať vo veci sledovania svojej osoby

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 16:45 • 2 min
Nečasova žena odmietla vypovedať vo veci sledovania svojej osoby

PRAHA - Manželka bývalého českého premiéra Petra Nečasa odmietla na polícii vypovedať vo veci svojho sledovania Vojenským spravodajstvom.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom dnes české médiá s odvolaním sa na Eduarda Brunu, advokáta bývalej šéfky kabinetu expremiéra Jany Nagyovej, ktorá mala zo súkromných dôvodov stáť za podnetom na sledovanie. Nečasova manželka, ktorá je s ním v rozvodovom konaní, využila podľa advokáta právo odoprieť výpoveď, ktorú má svedok v prípade, že by ňou okrem iného mohol spôsobiť nebezpečenstvo trestného stíhania sebe alebo príbuznému.

Sledovanie Radky Nečasovej a dvoch zamestnancov úradu vlády spoločne s údajným podplácaním trojice exposlancov-rebelov Občianskej demokratickej strany (ODS) stálo Nečasa tak post premiéra, ako aj lídra ODS, a to napriek tomu, že podľa zhodných vyjadrení jeho i Jany Nagyovej o monitoringu osôb nevedel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies