Nečasová dostala dva roky podmienečne za to, že dala sledovať premiérovu manželku

NETKY.SK • 22 November 2017, 15:58 • 2 min
Nečasová dostala dva roky podmienečne za to, že dala sledovať premiérovu manželku

PRAHA - Bývalú riaditeľku kabinetu českého expremiéra Petra Nečasa a jeho súčasnú manželku Janu Nečasovú (pôvodne Nagyovú) uznal pražský súd za vinnú zo zneužitia Vojenského spravodajstva na sledovanie vtedajšej Nečasovej manželky.

slovakia

left justify in out

Sudkyňa uložila Nečasovej za zneužitie právomoci dvojročný podmienečný trest a zákaz činnosti vo vedúcich funkciách štátnej správy. V odôvodnení rozsudku vysvetlila, že vtedajšia šéfka kabinetu premiéra nemala oprávnenie poveriť pracovníkov Vojenského spravodajstva sledovať Radku Nečasovú a dvoch pracovníkov Úradu vlády. Podľa sudkyne tým Jana Nečasová-Nagyová chcela spôsobiť Radke Nečasovej ujmu, pričom motívom mala byť nenávisť milenky k manželke vtedajšieho premiéra.

 

Podľa sudkyne Pavly Hájkovej Petr Nečas v procese vypovedal v prípade nepravdivo a účelovo v prospech svojej súčasnej manželky Jany. Urobil tak podľa nej aj pre výrazne submisívne postavenie vo vzťahu. "Výpoveď svedka Nečasa je v rozpore s vypočúvaniami," konštatovala sudkyňa podľa iDNES.cz.

 

Súd pre prvý pražský obvod udelil neprávoplatné podmienečné tresty aj trojici príslušníkov Vojenského spravodajstva, ktorí jej napomáhali. Proti rozsudku sa na mieste odvolali ich obhajcovia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies