Nečas: Žiadosť o moje vydanie sa dala očakávať, nemienim sa jej podvoliť

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 14:42 • 2 min
Nečas: Žiadosť o moje vydanie sa dala očakávať, nemienim sa jej podvoliť

PRAHA - Český premiér v demisii Petr Nečas pokladá žiadosť žalobcu, aby bol vydaný Poslaneckou snemovňou na stíhanie, za očakávaný krok.

slovakia

left justify in out

Sám však dolnú komoru parlamentu nepožiada o zbavenie imunity, pretože podľa neho polícia kriminalizuje politické rozhodnutia. Za Nečasom stojí aj ODS, naopak z opozície zaznieva, že by ho poslanci mali vydať.  Informoval o tom dnes spravodajský portál iDNES.cz.

"Žiadosť Iva Ištvana o vydanie pokladám za očakávané vyústenie kauzy s údajným podplácaním poslancov. Napriek tomu musím trvať na tom, že politické dohody nemožno pokladať za trestnú činnosť, pretože by sa museli týkať mnohých iných analogických prípadov v minulosti aj súčasnosti," uviedol Nečas.

Odchádzajúcemu premiérovi podľa jeho vlastných slov nie je jasné, prečo ho chce polícia vyšetrovať a z čoho ho obviňuje. "Žiadna dohoda o výmene rezignácie z poslaneckého mandátu za funkcie nebola uzavretá," tvrdí Nečas. Celá kauza je podľa neho "kriminalizáciou politických rozhodnutí a politických krokov".

"Tento postup odmietam, považujem ho za neprijateľný a nehodlám sa mu podvoliť," uviedol Nečas s tým, že sa bude obhajovať pred poslancami aj vyšetrovateľmi.

O Nečasovo vydanie na stíhanie požiadal olomoucký vrchný štátny zástupca (teda prokurátor) Ivo Ištvan. Informáciu oznámila dnes predpoludním kancelária predsedníčky Poslaneckej snemovne Miroslavy Němcovej, pripomenul web iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona