Nečas tvrdí, že plánoval koncom leta ohlásiť odchod z politiky

NETKY.SK • 22 Júl 2013, 06:17 • 2 min
Nečas tvrdí, že plánoval koncom leta ohlásiť odchod z politiky

PRAHA - Český expremiér Petr Nečas plánoval koncom leta oznámiť, že na budúci rok odíde z politiky. Jeho zámer však prekazil policajný zásah v kauze okolo šéfky jeho kabinetu Jany Nagyovej. Nečas to uviedol v rozhovore pre pondelkové vydanie časopisu TÝDEN.

slovakia

left justify in out

"S Janou Nagyovou (sme si) boli vedomí, že nerobíme správnu vec. Prepletenie osobného vzťahu s pracovným jednoducho nie je správne... Chystali sme sa to vyriešiť," uviedol 48-ročný politik, ktorý v dôsledku kauzy prišiel o premiérske kreslo i post lídra ODS. 

Koncom tohto leta chcel Nečas oznámiť svoj budúcoročný odchod z politického života s tým, že dokončí už len svoj aktuálny mandát. Vzápätí mala Nagyová ohlásiť, že končí vo funkcií riaditeľky jeho kabinetu. 

Nečas je presvedčený, že sa polícia i štátni zástupcovia dozvedeli o jeho zámere z odpočúvania telefónov a pravdepodobne preto sa k realizácii zásahu urýchlene odhodlali ešte pred prázdninami. 

Pôvodne chcel Nečas avizovať svoj odchod už s ročným predstihom, teda tento rok na jar. To mu však podľa vlastných slov prekazili rebelujúci členoch vedenia ODS, ktorí začali rozvíjať debaty o predčasných straníckych kongresoch. Rozhodol sa preto, že s oznámením ešte počká a zabojuje o svoju pozíciu v strane. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies