Nečas kritizoval Pussy Riot, označil ich za "vrchol nevkusu"

NETKY.SK • 11 September 2012, 11:32 • 2 min
Nečas kritizoval Pussy Riot, označil ich za "vrchol nevkusu"

Nečas kritizoval Pussy Riot, označil ich za "vrchol nevkusu"

slovakia

left justify in out

img

Za "vrhol nevkusu" označil český premiér Petr Nečas aktivity ruskej punkovej skupiny Pussy Riot, ktorá sa netají hlasnou kritikou tamojšej vlády. Skupina podľa Nečasa v žiadnom prípade nesymbolizuje demokraciu a slobodu.
      Český premiér to povedal v pondelok večer na medzinárodnom strojárskom veľtrhu v Brne, uviedla agentúra DPA. "Musíme zabrániť módnym politickým vyhláseniam, ktoré negatívne vplývajú na náš export," citovala Nečasa agentúra DPA.
      Trojicu členiek Pussy Riot odsúdili 17. augusta za výtržníctvo motivované náboženskou nenávisťou na dva roky vo väznici so stredným stupňom ochrany. Verdikt súvisí s ich predvedením protiputinovskej piesne pred oltárom v moskovskom pravoslávnom Chráme Krista Spasiteľa.
      Verdikt kritizovali ako neprimeraný aj západné vlády a mnohí hudobníci. Kremeľ však označil reakcie zahraničia za politicky motivované.
      Český minister zahraničných vecí Karel Schwarzenberg vyjadril nad vyhláseniami svojho koaličného partnera zdesenie. Pre dnešné vydanie Lidových novin. Podľa neho išlo u Nečasa o "poklonenie sa pred režimom" a "hrozný prešľap".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona