Nečas dorazil na políciu vypovedať v kauze Nagyovej

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 14:39 • 2 min
Nečas dorazil na políciu vypovedať v kauze Nagyovej

PRAHA - Česká polícia dnes v kauze obvinenej šéfky kancelárie bývalého premiéra Petra Nečasa, Jany Nagyovej, vypočula dopoludnia poslanca ODS Borisa Šťastného a po 12.00 h dorazil na výsluch aj samotný Nečas. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Uviedol, že expremiér prišiel na policajnú vyšetrovňu v centre Prahy so svojím advokátom Josefom Lžičařom a s novinármi, ktorí ho tam čakali, sa nerozprával. 

Podľa informácií denníka Právo sa na vypočutí Nečasa zúčastní vrchný štátny zástupca z Olomouca Ivo Ištvan, dozorujúci kauzu, v dôsledku ktorej padla v ČR vláda. V budove sa tiež nachádza šéf Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta, ktorého zásah na úrade vlády presne pred mesiacom inicioval pád Nečasovej vlády.

Expremiér sa nechal tento týždeň počuť, že si výsluch na polícii musel doslova vykričať. Nečas od začiatku tvrdí, že nič nezákonné neurobil.

České orgány činné v trestnom konaní požiadali Poslaneckú snemovňu o vydanie poslanca Petra Nečasa na trestné stíhanie len v súvislosti s podplácaním troch poslancov - Petra Tluchořa, Ivana Fuksu a Marka Šnajdra, zatknutých pri akcii s Janou Nagyovou. V relácii Interview spravodajskej televízie ČT24 to vo štvrtok povedal Ivo Ištvan. "V tejto chvíli vám nemôžem ani potvrdiť, či bude nutne obvinený," vyhlásil vo štvrtok vrchný štátny zástupca.

Mandátový a imunitný výbor sa bude žiadosťou o vydanie Nečasa zaoberať v stredu. Novinky.cz napísali, že zrejme odporúčanie Snemovni nedá a vyžiada si od polície ďalšie materiály.

Okrem Šťastného a Nečasa dnes polícia vypočúvala aj námestníka ministra financií Zdeňka Zajíčka, ktorý má na ministerstve na starosti správu štátneho majetku, uviedol server iDnes.cz



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona