Nečakaný zvrat v sexuálnom škandále princa Andrewa

NETKY.SK • 16 Február 2022, 08:58 • 2 min
Nečakaný zvrat v sexuálnom škandále princa Andrewa

NEW YORK/LONDÝN - Američanka Virginia Giuffreová žalovala vojvodu z Yorku za to, že ju sexuálne napadol pri troch príležitostiach, keď mala 17 rokov. Princ tieto obvinenia opakovane odmietol.

slovakia

left justify in out

Britský princ Andrew sa dohodol na mimosúdnom finančnom vyrovnaní s Giuffreovou. Informovala o tom britská stanica BBC a odvolala sa na súdne dokumenty. Princovi právni zástupcovia oznámili, že ich klient sa nebude k záležitosti vyjadrovať, stačiť má len oznámenie súdu.

 

img

Virginia Giuffreová

 

V liste americkému sudcovi Lewisovi A. Kaplanovi píšu, že vojvoda „venuje značný finančný dar charite slečne Giuffreovej, ktorá podporuje práva obetí“Podľa listu princ Andrew „nemal nikdy v úmysle očierňovať charakter slečny Giuffreovej“ a uznal, že „trpela ako obeť zneužívania a aj nespravodlivými verejnými útokmi“.

 

Princ zároveň sľúbil, že „ľútosť nad svojím blízkym vzťahom so zosnulým odsúdeným páchateľom sexuálnych trestných činov Jeffreym Epsteinom prejaví tak, že bude podporovať boj proti zlu, ktorým je obchodovanie so sexom, a bude podporovať aj obete“Vojvoda tiež ocenil „odvahu slečny Giuffreovej a ďalších obetí, keď vystúpili na svoju obranu“.

 

Prečítajte si tiež: Dominika Stará sa stala mamou. Zverejnila fotku s bábätkom

 

Právnik Giuffreovej David Boies pre tlačovú agentúru PA uviedol k najnovšiemu vývoju toto: „Som presvedčený, že táto udalosť hovorí sama za seba.“

 

img

Jeffrey Epstein

 

Giuffreová (teraz 38-ročná) vyhlasovala, že od svojich 16 rokov bola obeťou obchodovania so sexom a sexuálneho zneužívania, ktoré organizoval finančník Epstein. Ten zomrel vo väzení v roku 2019, keď čakal na súdny proces v prípade obchodovania so sexom.

 

Podľa jej slov ju poskytovali vplyvným mužom vrátane princa Andrewa, ktorý je tretím dieťaťom britskej kráľovnej Alžbety II. a deviaty v poradí na britský trón.

 

Možno vás zaujme: Elon Musk daroval miliardy na charitu! Je v tom úprimný úmysel alebo úľava na daniach?

 

Američanka tvrdila, že princ Andrew (61) ju sexuálne napadol pri troch príležitostiach - v londýnskom dome Epsteinovej priateľky Ghislaine Maxwellovej, v sídle Epsteina v New Yorku a na Epsteinovom súkromnom ostrove patriacom k Americkým Panenským ostrovom.

 

Princ Andrew vyhlásil v roku 2019 pre program Newsnight na televíznej stanici BBC, že si ani nepamätá na stretnutie s Giuffreovou. Dodal, že ňou opisované stretnutie a sex v dome v londýnskej štvrti Belgravia sa „nikdy nestali“.

 

img

Princ Andrew a Virginia Giuffreová

 

Tento rok v januári súd pre južnú časť amerického štátu New York rozhodol, že sa môže začať súdny proces vo veci občianskej žaloby proti princovi Andrewovi.

 

Buckinghamský palác následne oznámil, že Andrew vrátil kráľovnej všetky vojenské hodnosti a vzdal sa aj kráľovského patronátu nad charitatívnymi organizáciami. Ako ďalej píše BBC, zdroj z kráľovského dvora uviedol, že princ prestane oficiálne používať titul Jeho kráľovská Výsosť.

 

K téme: Známy novinár bol špiónom ŠtB. Platil si milenky

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona