Nečakaný pokles zásob benzínu v USA mierne podporil ceny ropy

NETKY.SK • 9 Február 2017, 10:21 • 2 min
Nečakaný pokles zásob benzínu v USA mierne podporil ceny ropy

LONDÝN - Ceny ropy dnes zaznamenali rast, keď ich podporili informácie o nečakanom poklese zásob benzínu v Spojených štátoch. Rast cien však nebol príliš výrazný, keďže objem zásob ropy v USA zasa prudko vzrástol. To znamená, že trhy aj naďalej zostávajú pod tlakom.

slovakia

left justify in out

Americké ministerstvo energetiky v stredu (8.2.) oznámilo, že zásoby benzínu klesli v minulom týždni o 869.000 barelov (1 barel = 159 litrov). Analytici pritom počítali s rastom o 1,1 milióna barelov a navyše, v utorok Americký ropný inštitút (API) zverejnil odhad, podľa ktorého sa zásoby benzínu zvýšili o 2,9 milióna barelov.

 

Ministerstvo ale zároveň oznámilo, že zásoby ropy vzrástli až o 18,8 milióna barelov. Odhad API poukazoval na rast o 14,2 milióna barelov a ekonómovia dokonca počítali s rastom len o 2,5 milióna barelov.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s aprílovým kontraktom vzrástla do 9.33 h SEČ o 39 centov na 55,51 USD (52,05 eura) za barel. V rovnakom rozsahu vzrástla aj cena americkej ropy WTI s dodávkou v marci. Po raste o 39 centov dosiahla 52,73 USD/barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona