Nečakaná schôdzka náčelníkov štábov armád Ruska, Turecka a USA v Antalyi

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 10:40 • 2 min
Nečakaná schôdzka náčelníkov štábov armád Ruska, Turecka a USA v Antalyi

ANKARA - Náčelníci generálnych štábov armád Ruska, Turecka a USA sa dnes zišli v juhotureckom meste Antalya, aby posúdili najnovší vývoj v Sýrii a Iraku a otázky bezpečnosti v tomto regióne. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na turecké vojenské zdroje.

slovakia

left justify in out

AP označila stretnutie generálov Hulusiho Akara (Turecko), Joea Dunforda (USA) a Valerija Gerasimova (Rusko) za prekvapujúce. Uskutočnilo sa krátko po tom, ako Turecko opäť pohrozilo, že zaútočí na Spojenými štátmi podporované kurdské polovojenské jednotky v okolí mesta Manbidž na severe Sýrie.

 

 

Spojené štáty a Turecko vedú momentálne aj diskusie o vojenských plánoch na dobytie sýrskeho mesta Rakka, ktoré je baštou kalifátu vyhláseného islamistami na nimi obsadených územiach v Sýrii a Iraku.

 

Turecko je ostro proti tomu, aby sa do tejto pripravovanej operácie zapojili aj kurdské oddiely, a to aj napriek tomu, že sa v bojoch proti islamistom už osvedčili.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies