Nečakaná nádielka: V texaskom meste Alamo napadol sneh po takmer 13 rokoch!

NETKY.SK • 10 December 2017, 09:49 • 2 min
Nečakaná nádielka: V texaskom meste Alamo napadol sneh po takmer 13 rokoch!

WASHINGTON - Východné pobrežie Spojených štátov zahalila v piatok a sobotu po prvý raz počas tejto zimy snehová pokrývka.

slovakia

left justify in out

Okrem toho, že na mnohých miestach napadol sneh netradične neskoro, postupovalo sneženie takisto netradične z juhu na sever.

 

Sneh napadol aj v Texase vrátane južnej časti tohto štátu, kde bežne nesneží. Televízna stanica CNN zverejnila video natešeného chlapca chytajúceho na jazyk snehové vločky v meste Uvalde neďaleko hranice s Mexikom. Snežilo aj v meste Alamo, ktoré je položené ešte južnejšie ako Uvalde, a to prvýkrát po takmer 13 rokoch.

 

 

"V Alame nesnežilo od roku 2004. Vtedy to bolo na Vianoce. Takže toto je pre nich veľká udalosť," uviedol meteorológ Ivan Cabrera.

 

Snehové zrážky sa v sobotu presúvali z juhu Spojených štátov pozdĺž východného pobrežia na sever, snežilo už aj hlavnom meste Washington. Na mnohých miestach však boli teploty nad nulou a sneh sa topil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona