Nebyť odchodu poslancov, rok pre SDKÚ by P. Frešo hodnotil ako dobrý

NETKY.SK • 26 December 2013, 10:19 • 2 min
Nebyť odchodu poslancov, rok pre SDKÚ by P. Frešo hodnotil ako dobrý

BRATISLAVA - Či by dnes niečo v súvislosti s odídencami urobil inak, líder SDKÚ-DS Pavol Frešo špekulovať nechcel.

slovakia

left justify in out

Strana SDKÚ-DS sa stabilizovala, pripravuje sa na sériu najbližších volieb a nebyť odchodu trojice poslancov po víťazných krajských voľbách v Bratislavskom kraji, rok 2013 by som hodnotil pre stranu ako dobrý. V bilančnom rozhovore pre TASR to uviedol líder SDKÚ-DS Pavol Frešo.

"Keby sme nemali posledné udalosti, hovorili by sme o tom, že strana má v prieskumoch od sedem do desať percent, a o tom, ako pristúpime k trojici volieb, ktoré nás čakajú," myslí si Frešo. Zároveň priznáva, že odchod Lucie Žitňanskej, Miroslava Beblavého a Magdalény Vášáryovej ho mrzí.

"Odchod poslancov neprospieva žiadnej strane, ich rozhodnutie však rešpektujeme a musíme ísť ďalej. Robíme to, čo sme ohlásili po krajských voľbách - ideme hľadať úspešných ľudí do stredných a vrcholných štruktúr strany," avizuje stranícky šéf.

Či by dnes niečo v súvislosti s odídencami urobil inak, špekulovať nechcel. "Obe strany zo svojho pohľadu urobili maximum preto, aby sa dohodli," deklaruje Frešo. Na margo výčitiek, ktoré prezentovala Žitňanská, keď hovorila o nejasnosti postojov strany, strate obsahu politiky či neschopnosti prijímať rozhodnutia a riešiť situáciu, Frešo uviedol, že politická strana funguje ako tím.

"Je zložená z rôznych poslancov, ale navonok musí vystupovať a konať jednotne. SDKÚ-DS nie je OĽaNO. Tu nie je každý sám za seba. Toto v strane prestalo fungovať a skôr išlo o osobné záujmy a nenaplnené ambície," uzavrel s tým, že v strane ako predseda jednoznačne cíti podporu a ďalšie možné odchody členov nezaznamenal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona