Nebudeme kupovať nekvalitné a nepoužiteľné braky za exkluzívne ceny

NETKY.SK • 1 Júl 2010, 07:54 • 2 min
Nebudeme kupovať nekvalitné a nepoužiteľné braky za exkluzívne ceny

Nebudeme kupovať nekvalitné a nepoužiteľné braky za exkluzívne ceny

slovakia

left justify in out

Najvyššou prioritou s veľkou pravdepodobnosťou budúceho ministra obrany SR za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Ľubomíra Galka bude to, aby sa finančné prostriedky určené tomuto rezortu dostávali tým, ktorým sú určené. "V čo najväčšej miere by mali ísť tam, kde sú určené, teda vojakom slúžiacim v armáde," povedal pre TASR Galko, pričom zdôraznil, že to chce docieliť napríklad aj zefektívnením a sprehľadnením verejných obstarávaní týkajúcich sa Ozbrojených síl (OS) SR.
"Nebudeme kupovať nekvalitné a nepoužiteľné braky za exkluzívne ceny," priblížil pravdepodobne budúci minister s tým, že sa v prípade svojho vymenovania plánuje oboznamovať s doteraz uzavretými zmluvami, z ktorých nevýhodné budú určite prehodnocované. Cieľom je tiež podľa neho zverejňovať všetko, čo nie je utajené.
Galko tiež avizuje, že vzhľadom na zlú ekonomickú situáciu krajiny sa predpokladanému výraznému šetreniu nevyhne ani rezort obrany. "Toto šetrenie však nemôže byť spojené s ohrozením plnenia našich záväzkov, ktoré nám vyplývajú z členstva v EÚ a NATO," uzavrel Galko.
Predseda SaS Richard Sulík pred časom potvrdil, že ministerstvo hospodárstva povedie za tento politický subjekt Juraj Miškov, rezort sociálnych veci Jozef Mihál, ministerstvo kultúry Daniel Krajcer a ministerstvo obrany Ľubomír Galko. O tom, že by mali voči týmto menám existovať výhrady zo strany koaličných partnerov, Sulík podľa vlastných slov nevie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies