Nebudem hodnotiť prácu ministerky kultúry na základe otvorených listov, vyjadril sa Peter Pellegrini

NETKY.SK • 4 Máj 2018, 06:11 • 2 min
Nebudem hodnotiť prácu ministerky kultúry na základe otvorených listov, vyjadril sa Peter Pellegrini

VRANOV NAD TOPĽOV - Predseda vlády Peter Pellegrini nebude hodnotiť prácu ministerky kultúry SR Ľubice Laššákovej (obaja Smer-SD) na základe otvorených listov, bude tak robiť na základe reálnych faktov.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na signatárov výzvy Kultúrny reparát.

 

"Ja som zatiaľ nepostrehol v jej práci nič, čo by nejakým spôsobom ohrozilo kultúrny život Slovenska, ani som nezachytil, že by nejaká kultúrna ustanovizeň zrazu nemala prostriedky na svoj chod alebo by sa nemohla plnohodnotne venovať svojej práci. Keď by sa tak začalo diať, tak, samozrejme, zasiahnem," povedal to Pellegrini pre novinárov po štvrtkovom výjazdovom rokovaní vlády vo Vranove nad Topľou s tým, že výzvu eviduje, zároveň však aj tú, ktorá bola zasa na podporu ministerky kultúry.

 

Premiéra mrzí, že signatári tvrdili, že sa s ním dvakrát pokúšali stretnúť a on to odmietol. "Môžem potvrdiť, že mi dvakrát poslali e-mail, v ktorom mi len odkázali, že mám odvolať pani ministerku," povedal s tým, že v tom treťom liste urobili rovnako. "A v závere konštatujú, že ak by som náhodou mal potrebu sa s nimi stretnúť, tak že sú na stretnutie pripravení," dodal.

 

Ministerka kultúry sa so signatármi listu stretla a verejne k nim zaujala stanovisko. "V súčasnosti sa plne sústredí na vytváranie podmienok pre všetkých umelcov a pracovníkov kultúry na celom Slovensku," uviedla riaditeľka komunikačného odboru Ministerstva kultúry SR Janka Burdová.

 

Signatári výzvy Kultúrny reparát naďalej trvajú na dôvodoch, pre ktoré Laššáková nemôže byť ministerkou kultúry, a v otvorenom liste, ktorý vo štvrtok odovzdali na Úrade vlády SR, vyzývajú premiéra, aby ju odvolal z funkcie a nominoval nového, kompetentného a morálne nespochybniteľného kandidáta či kandidátku. Výzvu reprezentuje asi 2260 ľudí pracujúcich v kultúre. Majú pocit, že nie je správna ministerka kultúry, ktorá by mala odborné znalosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies