Nebožtíkom mali upraviť hroby: Zobrali zálohy, no prácu neurobili

NETKY.SK • 3 November 2015, 14:22 • 2 min
Nebožtíkom mali upraviť hroby: Zobrali zálohy, no prácu neurobili

BREZNO - Vyšetrovateľ v Brezne obvinil z prečinu sprenevery 36-ročného Michala a 39-ročnú Simonu z Valaskej. Sľubovali opravy hrobov, zobrali za to peniaze, avšak ich klienti sa dohodnutých prác nedočkali.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, muž ako konateľ spoločnosti z Valaskej a žena vystupujúca ako zástupkyňa, uzatvorili zmluvy o dielo, ktorých predmetom boli úpravy a opravy hrobov, ako aj vybavenie hrobových miest, za čo prevzali zálohové platby v rôznych výškach.

"V niektorých prípadoch obvinený na hrobových miestach vyhotovil len betónový základ alebo práce nevykonal vôbec a peniaze poškodeným nevrátil. Takýmto spôsobom poškodili sedem občanov z Čierneho Balogu, Telgártu, Banskej Bystrice a Osrblia, ktorým dohromady spôsobili škodu 5020 eur. V týchto prípadoch už bolo voči nim vznesené obvinenie," konštatovala Faltániová.

 

Podľa nej sú však podozriví aj z ďalšej trestnej činnosti, ktorú mali rovnakým spôsobom páchať v Žiari nad Hronom, Slovenskej Ľupči, Liptovskom Mikuláši, ale aj po celom území Slovenska.

 

"Vyzývame všetkých poškodených občanov, aby sa obrátili na políciu. Vyšetrovateľ obvinených umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na ich vzatie do väzby," dodala Faltániová s tým, že za tento skutok môžu byť potrestaní odňatím slobody na jeden až päť rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona