Nebol som na Kanároch, ale v Levároch, odkazuje R. Fico Ľ. Kaníkovi

NETKY.SK • 3 August 2012, 11:20 • 2 min
Nebol som na Kanároch, ale v Levároch, odkazuje R. Fico Ľ. Kaníkovi

Nebol som na Kanároch, ale v Levároch, odkazuje R. Fico Ľ.

slovakia

left justify in out

img

Premiér Robert Fico (Smer-SD) neprišiel na rokovanie parlamentu o návrhu na skrátené konanie o novele zákona sociálneho poistenia pre nervozitu v pléne, ale preto, aby opozícii oznámil, že nebol na Kanárskych ostrovoch.
      "Prišiel som preto, že mi prišli esemesky, že v parlamente sa hovorí o tom, že som vraj na Kanároch. To sa asi pomýlil pán Kaník. Ja som bol v Levároch. Leváre a Kanáre je trošku rozdiel. Na Kanáre sa ani nechystám. Povedzte to, prosím, pánovi Kaníkovi," uviedol vo svojom krátkom vystúpení v pléne.
      Fico v úvode rokovania o zrýchlenom režime k novele chýbal. Exminister práce Jozef Mihál (SaS) na to upozornil a žiadal, aby sa k ministrovi práce Jánovi Richterovi, pridal aj premiér Fico a minister financií Peter Kažimír (všetci Smer-SD). Richter vysvetlil opozícii Ficovu neprítomnosť slovami, že išiel hľadať poslanca Ivana Mikloša (SDKÚ-DS) na Kanáre.
      Šéf SaS Richard Sulík nepovažuje Ficovo vystúpenie o Kanároch a Levároch za dôstojné. "No pekne," skonštatoval. "Starý dobrý Robert Fico, ako ho poznáme, je späť," reagoval Martin Poliačik (SaS), podľa ktorého Fico konečne odložil masku vľúdnosti do prachu, kde ju mal aj v minulosti. Poslanec za SaS Peter Osuský označil Fica za šarvanca a poznamenal, že možno by bolo pre Slovensko bezpečnejšie, keby bol skutočne na Kanároch. Pokiaľ ide o Leváre, podotkol, že "tam je taká inštitúcia, ktorá sa dlhodobo stará o duševné zdravie".
      Podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková (Smer-SD), ktorá momentálne vedie schôdzu, po týchto vystúpeniach poukázala na prítomnosť senátora štátu Michigan Phila Pavlova. Privítala ho na balkóne, odkiaľ sledoval dianie v pléne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona