Nebojte sa, neuhryznem, sľubuje Suárez Barcelončanom

NETKY.SK • 19 August 2014, 14:56 • 2 min
Nebojte sa, neuhryznem, sľubuje Suárez Barcelončanom

BARCELONA - Neuhryzneš, malo by znieť jedno z futbalových prikázaní vo futbalovom FC Barcelona. To pre uruguajskú akvizíciu Luisa Suáreza, ktorého v utorok predstavili médiám a fanúšikom.

slovakia

left justify in out

Z FC Liverpool prestúpil najlepší strelec uplynulého ročníka Premier League krátko po šampionáte v Brazílii, kde pred očami celého sveta zaťal svoj chrup do pleca obrancu talianskej reprezentácie Giorgia Chielliniho. S prezentáciou museli Katalánci počkať až do rozhodnutia Športového arbitrážneho súdu v Lausanne, ktorý zrušil časť trestu na štyri mesiace týkajúci sa aj všetkých aktivít mimo súťažných zápasov. Dovtedy Suárez nemohol s Messim a spol. ani trénovať, ani využívať zázemie svojho nového zamestnávateľa.

 

"Všetkým fanúšikom Barcelony odkazujem, aby sa nebáli, viac to nespravím," ubezpečoval v utorok juhoamerický recidivista. Suárez pohrýzol protihráča priamo počas súťažného súboja už trikrát. Najprv to urobil v drese Ajaxu Amsterdam, vlani ako hráč FC Liverpool "ochutnal" Branislava Ivanoviča z FC Chelsea a naposledy sa predviedol v úlohe kanibala na MS 2014. "Trest musím akceptovať. Po tom, čo sa udialo, som nemal chuť nič robiť. Bol som v depresii. Manželka a deti ma naučili, že musím prijať realitu. Požiadal som o odpustenie a teraz musím myslieť na súčasnosť," pokračoval Suárez, ktorý podľa viceprezidenta klubu Jordiho Mestreho stál 81 miliónov eur. Médiá odhadovali jeho cenu na 97 miliónov. Barcelončania ho nepustia za menej ako 200 miliónov eur. 

 

Premiéru v drese svojho nového zamestnávateľa FC Barcelona si odkrútil v pondelňajšom prípravnom dueli proti mexickému Leónu, na ihrisko sa dostal v 77. min, ale do streleckej listiny sa nezapísal. Na súťažnej úrovni bude Kataláncom chýbať do 25. októbra. Španielsky vicemajster vstúpi do novej sezóny Primera División 24. augusta doma proti Elche. 

 

"Bolí ma, že nemôžem hrať za Barcelonu, ale ešte viac ma trápi, že nemôžem pomôcť reprezentácii. Milujem svoju vlasť a ťažko nesiem, že si ju nebudem reprezentovať na Copa América. Pokúsim sa na to nemyslieť," dodal útočník, ktorý má dištanc ešte na osem medzištátnych zápasov. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona