Nebezpeční belgickí trestanci uniesli dozorkyňu väznice a sú stále na úteku

NETKY.SK • 1 August 2011, 08:32 • 2 min
Nebezpeční belgickí trestanci uniesli dozorkyňu väznice a sú stále na úteku

Nebezpeční belgickí trestanci uniesli dozorkyňu väznice a sú stále na úteku

slovakia

left justify in out

img

Belgicko má po nedeli ďalší škandál s útekom nebezpečných väzňov. V júni Belgičanov pobúril únik dvoch trestancov z väznice v Nivelles a záhadný útek jedného väzňa počas vyšetrovania v nemocnici v Namure. Nedeľňajšia večerná dráma vo väznici v Jamioulx preto vážne spochybnila belgický justičný systém.
      Obec Jamioulx sa nachádza vo valónskej provincii Hainaut na juhu Belgicka. V nedeľu okolo 18.00 hodiny sa trom väzňom podarilo opustiť priestory tamojšej väznice, keď sa im predtým podarilo premôcť a zajať jednu z dozorkýň väznice. Väzňom sa podarilo utiecť na neznáme miesto a do neskorých večerných hodín sa príslušníkom pátracej akcie nepodarilo nájsť ani unesenú rukojemníčku.
      Podľa prvých informácií k incidentu došlo vo chvíli, keď sa väzni vracali z prechádzky vo väzenskom dvore. Trom trestancom sa podarilo prekvapiť jednu z dozorkýň a pod hrozbou násilia ju prinútili otvoriť bránu väznice. Ich únik nebol bezproblémový, keďže kolegyňa zajatej dozorkyne sa postavila do cesty trojice väzňov, tí ju však premohli. Zranenú dozorkyňu museli hospitalizovať.  
      Keď sa trestanci ocitli mimo väznice, napadli vodičov áut, ktorí sa nachádzali pred budovou. Podľa údajov agentúry Belga trestanci aj so zadržanou dozorkyňou unikli na dvoch autách a jednej motorke.
      Agentúra uvádza, že medzi utečencami z väznice je aj Abdellah Mostefa, obvinený zo zabitia zamestnanca pekárne v Jamioulx, ktorý bol vlani v septembri odsúdený na 30 rokov za mrežami. Mostefa sa už vlani v októbri pokúsil o útek z väzenia v meste Mons.
      Nedeľňajšie pátranie po utečencoch a nezvestnej dozorkyni priviedlo políciu do mestečka Marcinelle, kde jeden z väzňov narazil s ukradnutým autom do bordúry pri ceste a následne zastavil ďalšie auto, v ktorom sedel otec so synom. Väzeň oboch prinútil vystúpiť a ušiel na ich aute. Tu sa stopy po utečencoch strácajú. Belgická polícia oznámila, že v pátraní pokračuje. Oblasť okolo Marcinelle je preplnená policajnými hliadkami, ktorým pomáha aj policajný vrtuľník.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona