FOTO Nebezpečné hoverboardy: Môžu explodovať alebo vzplanúť!

NETKY.SK • 11 December 2015, 22:35 • 2 min
FOTO Nebezpečné hoverboardy: Môžu explodovať alebo vzplanúť!

LONDÝN – Najnovší hit na poli osobnej prepravy má veľký problém. V poslednej dobe sa množia správy, že populárne hoverboardy explodujú alebo sa vznietia.

slovakia

left justify in out

V posledných niekoľkých týždňoch sa objavili správy o explodujúcich hoverboardoch, keď sa podobné incidenty odohrali na Floride, Alabame či Louisiane, kde kvôli tomu zhorel celý rodinný dom. Nie je to však iba problém Spojených štátov, prvé prípade zaznamenali už aj v Londýne.

Navyše britskí úradníci zabavili až 15.000 hoverboardov, ktoré boli označené za nebezpečné. Úradníci zároveň varovali verejnosť, že nákup hoverboardu ich môže vážne ohroziť, keďže môžu explodovať alebo vzplanúť. Londýnsky hasičský záchranný zbor zverejnil fotografiu zhoreného hoverboardu:

 



Vo väčšine správ sa objavuje informácia, že požiare vznikajú v dôsledku chybných nabíjačiek pre lítium-iónové batérie, ktoré poháňajú hoverboardy.

Je ťažké vystopovať konkrétneho výrobcu hoverboardov, ktorý by bol zodpovedný za túto obrovskú chybu, ale podľa správy BuzzFeedu sa väčšina, ak nie všetky, hoverboardov vyrába v čínskom Shenzene. Toto mesto je súčasťou najväčšej aglomerácie na svete v Pearl River Delta, kde sa vyrábajú najobľúbenejšie vynálezy modernej doby vrátane iPhonov.

 

Následne sú distribuované a predávané ďalšími spoločnosťami, takže je ťažké vystopovať, pri ktorých modeloch hrozí riziko explózie alebo požiaru. Ak si napriek tomu naozaj chcete kúpiť hoverboard, tak by ste si mali urobiť menší prieskum a uistiť sa, že kupujete model, ktorý je bezpečný.

 

Hoverboardy sa tešia čoraz väčšej popularite aj u nás na Slovensku a zadovážili si ho aj niektoré známe osobnosti, ako napríklad Rytmus.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies