Nebezpečné automaty na lístky: Môžu byť naplnené výbušným plynom

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 14:47 • 2 min
Nebezpečné automaty na lístky: Môžu byť naplnené výbušným plynom

BERLÍN - Polícia v nemeckom Hesensku vyzvala na opatrnosť pri používaní automatov na lístky nemeckých železníc (Deutsche Bahn), pretože lupiči mohli prístroje naplniť výbušným plynom.

slovakia

left justify in out

Hovorca hesenskej polície Udo Bühler uviedol, že lupiči pomocou explózie úspešne otvorili desať automatov na lístky. Všetky otvory prelepili páskou a naplnili ich plynom, ktorý zapálili. Ukradli hotovosť, ako aj nevyplnené lístky na vlak.

Pri šiestich pokusoch sa však páchateľom výbuch nepodaril, pričom výbušný plyn ostal vnútri automatov. Naposledy k tomu došlo v utorok, na železničnej stanici v Karbene, pri Frankfurte.

Bühler varoval, že plyn by sa mohol vznietiť, keď nič netušiaci cestujúci použije automat na lístky, hoci k tomu doteraz nedošlo. Hovorca dodal, že lúpeže zaznamenali aj v susednom Turínsku a Dolnom Sasku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies