Neapolu sa vzďaľuje titul, Hamšík tretí v počte štartov za SSC

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 09:37 • 2 min
Neapolu sa vzďaľuje titul, Hamšík tretí v počte štartov za SSC

NEAPOL - Futbalisti Neapola si výrazne skomplikovali cestu za majstrovským titulom, keď v sobotňajšom stretnutí 31. kola najvyššej talianskej súťaže prehrali na pôde Udinese 1:3.

slovakia

left justify in out

Dva góly domácich strelil Bruno Fernandes, tretí presný zásah dosiahol Cyril Théréau. O jediný gól Neapola sa postaral najlepší strelec Serie A Gonzalo Higuaín, ktorý neskôr inkasoval dve žlté karty a duel nedohral. Neapolu, za ktorý celý zápas absolvoval slovenský reprezentant Marek Hamšík, patrí druhá priečka v talianskej najvyššej súťaži a na vedúci Juventus Turín má manko šesť bodov.

 

"Bol to nervózny duel, v ktorom sme ťahali za kratší koniec. Dnes sme prehrali, ale už v najbližšom stretnutí sa chceme vrátiť na víťaznú vlnu. Budeme o titul bojovať do konca. Dovtedy, kým to bude teoreticky možné," uviedol Hamšík prostredníctvom svojej oficiálnej stránky.


Dvadsaťosemročný rodák z Banskej Bystrice odohral 396. duel v drese "Partenopei", vďaka čomu sa dostal na 3. miesto v historickej tabuľke SSC vedľa Morena Ferraria. Pred Hamšíkom sú už iba Antonio Juliano (505) a Guiseppe Bruscolotti (511). "Som rád, že som absolvoval v drese Neapolu toľko zápasov. Verím, že v modrom drese si pripíšem ešte ďalšie zápasy. Toto číslo je pekné, no dnes sme smutní, keďže sme stratili tri body v Udine," doplnil niekdajší hráč Brescie a Slovana Bratislava.


"Udinese podalo najlepší výkon v sezóne. Opakuje sa to, čo sa nám stáva po reprezentačnej prestávke, že zahráme pod svoje možnosti. K tomu sa pridal aj neobvyklý čas výkopu (12.30 h SELČ, pozn.). Zdá sa mi absurdné, že šesť týždňov hráme vždy až po Juventuse," cituje portál football-italia.net slová neapolského trénera Maurizia Sarriho.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies