Neapolský kňaz nechal v kostole nainštalovať rušičku mobilov

NETKY.SK • 15 December 2014, 14:29 • 2 min
Neapolský kňaz nechal v kostole nainštalovať rušičku mobilov

RÍM - Katolícky kňaz nechal nainštalovať rušičku mobilných telefónov v jednom z kostolov v juhotalianskom Neapole. Týmto spôsobom chce zabrániť opakovanému rušeniu bohoslužieb vyzváňaním mobilov.

slovakia

left justify in out

Rušičku v kostole Santa Maria a Montesanto dal namontovať tamojší farár Michele Madonna a mnohí farníci jeho počínanie schvaľujú.
     

Opačný názor majú majitelia obchodov v okolí chrámu. Tí tvrdia, že zariadenie nainštalované v kostole blokuje aj mobilný signál v ich prevádzkach a narúča činnosť terminálov na platobné karty, čo má údajne negatívny vplyv na ich podnikanie.  
     

Farárovi spolupracovníci trvajú na tom, že rušička bráni používaniu mobilov len vo vnútri kostola. 
     

"Kňazova netrpezlivosť je absolútne pochopiteľná a prípustná," komentoval namontovanie rušičky miestny denník Il Mattino, ktorý poznamenal, že Taliansko patrí medzi krajiny sveta najviac postihnuté závislosťou na mobilných telefónoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona