Neapol zdolal v megašlágri Juventus a priblížil sa na rozdiel jediného bodu! Hamšík: Naďalej snívame náš sen

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 9:53 • 2 min
Neapol zdolal v megašlágri Juventus a priblížil sa na rozdiel jediného bodu! Hamšík: Naďalej snívame náš sen

TURÍN - Taliansky futbalový klub SSC Neapol stále môže pomýšľať na prvenstvo v tamojšej najvyššej súťaži 2017/2018. "Partenopei" zvíťazili v nedeľňajšom šlágri 34. kola Serie A na ihrisku lídra tabuľky a šampióna ostatných šiestich ročníkov Juventusu Turín 1:0 a znížili odstup na tohto súpera na rozdiel jedného bodu.

slovakia

left justify in out

Triumf hostí spod Vezuva zariadil presnou hlavičkou na začiatku 90. min senegalský stopér Kalidou Koulibaly. Slovenský kapitán SSC Marek Hamšík hral do 66. min. Mužstvo trénera Maurizia Sarriho pod Alpami väčšinu zápasu dominovalo, o čom svedčí aj držanie lopty (60 % - 40 %) či celkový pomer streleckých pokusov (12:4). "Stará dáma" navyše od presťahovania sa na nový Juventus Stadium (sezóna 2011/2012, pozn.) v priebehu ligového stretnutia pred vlastnými fanúšikmi premiérovo ani raz netrafila do priestoru troch žrdí.

"Je to fantázia," uviedol Hamšík prostredníctvom svojej oficiálnej stránky. "Na duel sme sa výborne pripravili. Boli sme aktívni, hrali sme našu hru. Verili sme do konca a nakoniec nám to vyšlo. Máme veľkú radosť," doplnil 30-ročný Banskobystričan, ktorý to v zápase niekoľkokrát skúšal nebezpečnými strelami ľavačkou.

Neapol čaká na majstrovskú trofej v Serie A dlhých 28 rokov. Ostatný raz vyhral najvyššiu súťaž na Apeninskom polostrove ešte v ročníku 1989/1990 a doteraz v nej triumfoval dovedna dvakrát. Ak chcú Neapolčania pridať do zbierky tretiu trofej, musia v záverečných štyroch kolách dúfať v minimálne ešte jedno zaváhanie Turínčanov a sami nezakopnúť.

 

"Dnešnú úlohu sme splnili, vyhrali sme. Juventus je ale stále pred nami, má o jeden bod viac. Čakajú nás ešte štyri kolá. Budeme chcieť v nich uspieť a potom veriť v zakopnutie ´Juve´. Naďalej snívame náš sen," dodala slovenská "sedemnástka".

Z pohľadu papierových prognóz má pred záverečnými kolami priaznivejší žreb práve Neapol. Juventus doma privíta mužstvá zo spodnej polovice tabuľky - Bolognu a Hellas Verona, ale predstaví na ihrisku Interu Miláno a AS Rím. Neapol bude hrať prevažne s tímami zo stredu tabuľky - s Fiorentinou, FC Turín a Sampdoriou Janov, ako aj zachraňujúcim sa Crotone. Hamšík však verí, že tímu pomôžu aj oddaní fanúšikovia.

 

Tí po zápase v Turíne zaplavili neapolské ulice a desaťtisíce priaznivcov do skorého rána čakali na prílet svojich miláčikov z metropoly Piemontu. "Veľmi veľa pre nás znamenajú naši fanúšikovia. Keď sme videli ich nadšenie pred odletom do Turína pred našim hotelom, pred letiskom… Jednoducho fantastické! Dodali nám veľa síl a odvahy. Patrí im jedno veľké ďakujem," podotkol Hamšík.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona