Neapol zdolal Sampdoriu, Kaka strelil jubilejný 100. gól za AC Miláno

NETKY.SK • 7 Január 2014, 07:03 • 2 min
Neapol zdolal Sampdoriu, Kaka strelil jubilejný 100. gól za AC Miláno

RÍM - Taliansky futbalový tím SSC Neapol v zostave bez zraneného slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka zdolal v 18. kole talianskej Serie A Sampdoriu Janov 2:0.

slovakia

left justify in out

O jeho triumfe rozhodol dvomi gólmi v druhom polčase belgický reprezentant Dries Mertens. Neapol si upevnil tretie miesto v tabuľke a znížil stratu na druhý AS Rím na dva body, suverénnym lídrom je Juventus Turín.

AC Miláno si poradilo s Atalantou Bergamo 3:0, Brazílčan Kaka strelil 100. a 101. gól v drese "rossoneri". Prvý profesionálny gól dosiahol 18-ročný Bryan Cristante a AC tak vyhralo piatykrát v tomto ročníku.

Video: Kaka strelil 100. gól za AC Miláno

Catania zvíťazila nad FC Bologna 2:0, slovenskí legionári Norbert Gyömbér a Marek Čech sedeli vo svojich tímoch na lavičke náhradníkov.Vo večernom súboji zdolalo Lazio Rím Inter Miláno 1:0 gólom nemeckého útočníka Miroslava Kloseho. 

V úvodnom nedeľňajšom zápase 18. kola talianskej futbalovej Serie A remizovalo Chievo Verona s Cagliari 0:0. Hostia mali v 66. min veľkú príležitosť na strelenie víťazného gólu, ale Mauricio Pinilla nepremenil pokutový kop.

Fiorentina zdolala Livorno 1:0 zásluhou presného zásahu Gonzala Rodrigueza a na 4. mieste tabuľky sa bodovo dotiahla na Neapol, ktorý ma však pondelkový zápas proti Sampdorii Janov k dobru.

V šlágri Juventus skrotil ´vlkov´

V záverečnom zápase nedele vyhral v súboji prvého s druhým Juventus Turín doma nad AS Rím 3:0. Úradujúci majster z Turína zvýšil náskok na čele tabuľky pred "vlkmi" už na osem bodov. Hostia dohrávali bez vylúčených Daniele De Rossiho a Leandra Castana.

Mal to byť vyrovnaný duel, napokon sa z neho stala jasná záležitosť úradujúceho majstra. Rimania, ktorí v tejto ligovej sezóne inkasovali do nedele len sedem gólov, dostali v Turíne za 48 minút dva. Obranu AS prekonal už v 17. minúte čilský reprezentant Arturo Vidal, ktorému načasoval v správnom momente prihrávku Carlos Tevez, a po prestávke pridal druhý gól domácich stopér Leonardo Bonucci. V 77. minúte Mirko Vučinič z jedenástky potrestal ruku Leandra Castana v pokutovom území a spečatil triumf "zebier". Leandro videl navyše od rozhodcu červenú kartu, dve minúty predtym putoval predčasne pod sprchy za hrubý faul na Giorgia Chielliniho aj jeho spoluhráč Daniele De Rossi, takže hostia dohrávali zápas len s deviatimi hráčmi. A mohli aj s ôsmimi, Srb Adem Ljajič však po ostrom zákroku na Paula Pogbu vyviazol len so žltým napomenutím. Rimania v závere strácali nervy a asi aj preto hlavný arbiter Nicola Rizzoli fúkol do píšťalky s uplynutím riadneho hracieho času a nenastavil ani minútu.

Rimania prišli o tohtosezónnu nezdolanosť

Juventus tak napodobnil triumf nad tretím Neapolom (takisto 3:0) a pripísal si desiate ligové víťazstvo v rade. Dlhoročný kapitán a ikona AS Francesco Totti, ktorý pred zápasom naznačil, že domácim rozhodca pomôže, podal nevýrazný výkon a z ihriska sa porúčal v 72. minúte za bučania divákov."Také vyjadrenia sú len alibi pre ľudí, ktorí nevedia víťaziť. Vždy majú pripravenú nejakú výhovorku," komentoval Tottiho výroky brankár Juventusu Gianluigi Buffon. Podľa trénera Turínčanov Antonia Conteho čaká jeho mužstvo ešte dlhá cesta k titulu. "Máme pred sebou celú druhú polovicu sezóny. Osembodový náskok je dôležitý, no nemôžeme podľahnúť nejakej klamnej predstave, že titul už máme vo vrecku. Ak stratíme koncentráciu a túžbu víťaziť, môžeme sa dostať do problémov," upozornil.

Rimania prišli o tohtosezónnu nezdolanosť, francúzsky tréner Rudi Garcia prvýkrát od svojho príchodu na lavičku AS okúsil v lige pachuť prehry. "Prejavil sa rozdiel v efektivite. My sme často držali loptu, no vpredu sme neboli efektívni. Súboj o titul však ešte nie je stratený, stále je v hre 60 bodov," poznamenal Garcia, ktorého citovala agentúra Reuters.

Sumáre - 18. kolo:

SSC Neapol - Sampdoria Janov 2:0 (0:0)
Góly: 53. a 62. Mertens, 42.000 divákov.

Udinese Calcio - Hellas Verona 1:3 (1:1)
Góly: 43. Pereyra - 8. a 39. Toni, 70. Iturbe, 13.000 divákov.

AC Miláno - Atalanta Bergamo 3:0 (1:0)
Góly: 35. a 65. Kaka, 67. Cristante, 40.000 divákov.

Catania Calcio - FC Bologna 2:0 (1:0)
Góly: 23. Bergessio, 66. Lodi (11 m), 14.000 divákov.

FC Janov - Sassulo Calcio 2:0 (2:0)
Góly: 28. Gilardino (11 m), 45. Bortolacci, 19.000 divákov.

AC Parma - FC Turín 3:1 (2:1)
Góly: 34. Marchionni, 44. Lucarelli, 70. Amauri - 21. Immobile, 12.000 divákov.

Lazio Rím - Inter Miláno 1:0 (0:0)
Gól: 81. Klose, 30.000 divákov 

Chievo Verona - Cagliari Calcio 0:0
12.000 divákov.

AFC Fiorentina - AS Livorno 1:0 (0:0)
Gól: 66. Rodriguez, 29.000 divákov.

Juventus Turín - AS Rím 3:0 (1:0)
Góly: 17. Vidal, 48. Bonucci, 77. Vučinič (z 11 m), ČK: 75. De Rossi, 77. Leandro (obaja Rím)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona