Neapol v Ríme bez fanúšikov, bude sa spomínať na Cira

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 13:33 • 2 min
Neapol v Ríme bez fanúšikov, bude sa spomínať na Cira

RÍM - Za zvýšených bezpečnostných opatrení v sobotu zavítajú futbalisti SSC Neapol do Ríma na zápas najvyššej domácej súťaže s AS Rím.

slovakia

left justify in out

Tím spod Vezuvu sa opäť predstaví v hlavnom meste, kde minulý rok v máji pred finále Talianskeho pohára s Fiorentinou smrteľne postrelili jeho fanúšika Cira Esposita. Ten zraneniam hrude podľahol 25. júna. Neapol na Olympijskom štadióne zvíťazil 3:1, zápasu predchádzali násilnosti fanúšikov.

 

Futbaloví priaznivci z celej Kampánie si na súboj druhého s piatym tímom tabuľky Serie A nemohli kúpiť lístky, úvodný hvizd je navyše naplánovaný na netradične skorý termín. Hrať sa začne už o 12.30 h. Do služby povolali 1000 policajtov navyše. Riadiaci orgán súťaže tiež neponechal nič na náhodu, na rizikový zápas nominovali absolútnu rozhodcovskú špičku - Nicolu Rizzoliho, ktorý viedol aj finále vlaňajších majstrovstiev sveta.

 

"Zákaz vstupu na štadión je prehra všetkých rozumne uvažujúcich Neapolčanov," povedala Antonella Leardiová, matka Cira Esposita. Na Olympijskom štadióne predstaví svoju knihu "Ciro žije". "Tragédia by mala zjednotiť obe mestá. Verím, že zápas sa bude niesť v duchu pamiatky na Cira," pridal sa starosta Ríma Ignazio Marino.

 

Bilancia oboch súperov pred 78. vzájomným zápasom je výrazne na strane Rimanov. AS zvíťazil nad SSC 37-krát, v 30 prípadoch sa zrodila remíza a len 10-krát sa z triumfu tešili hráči Neapola. Zverenci španielskeho trénera Rafu Beníteza pôjdu do hlavného mesta s cieľom prerušiť marcovú sériu bez víťazstva, keď v ostatných štyroch zápasoch dvakrát prehrali a dva razy remizovali. 

 

Zatiaľ čo hostia môžu rátať do základnej zostavy so Slovákom Marekom Hamšíkom aj Argentínčanom Gonzálom Higuaínom, ktorí v uplynulých dňoch reprezentovali svoje krajiny, domáci tréner Rudi García má viacero ospravedlnených hráčov. Okrem zranených Seydoua Keitu, Kevina Stootmana, Douglasa Maicona a Gervinha visí otáznik aj nad štartom klubovej ikony Francesca Tottiho. 

 

"Kapitán trénoval iba individuálne rovnako ako Maicon, Strootman, Keita a Castán. V útoku by mal Víctor Ibarbo dostať prednosť pred Seydouom Doumbiom," napísal serverfootball-italia.net. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies