Neapol triumfoval na pôde AS Rím po šiestich rokoch, hrdinom Mertens

NETKY.SK • 5 Marec 2017, 12:33 • 2 min
Neapol triumfoval na pôde AS Rím po šiestich rokoch, hrdinom Mertens

RÍM - Po šiestich rokoch dokázali futbalisti SSC Neapol triumfovať na rímskom Stadio Olimpico.

slovakia

left justify in out

Sobotňajšie víťazstvo 2:1 nad domácim AS bolo tvrdo vybojované a zdramatizovalo súboj o druhé miesto v tabuľke talianskej Serie A.

 

Hrdinom zápasu sa stal belgický útočník v službách Neapola Dries Mertens. Najskôr sa v 26. minúte presadil po výbornej prihrávke od slovenského kapitána SSC Mareka Hamšíka, keď sa vyhol ofsajdovej pasci a v úniku chladnokrvne rutinérskym podkopnutím lopty cez domáceho brankára dostal Neapol do vedenia. Druhý presný zásah prišiel po prestávke, Mertens si výborne nabehol spoza obrancu na perfektný center Lorenza Insigneho a doklepol loptu za bezmocného brankára Rimanov.

 

Skóre stretnutia upravil ešte v 89. minúte stredopoliar domácich Kevin Strootman, ale vyrovnania sa už Rimania nedočkali. Hostí zachránil výbornými zákrokmi španielsky brankár Pepe Reina. "Neapol bol rýchlejší a loptu si v prvom polčase posúval lepšie ako my. Nevedeli sme nájsť voľný priestor a zrýchliť naše tempo, čím by sme im zabránili vytvárať si lepšie pozície. Neapol si zaslúžil vedenie v prvom polčase. Po prestávke to bol úplne iný odlišný zápas, šťastie však nebolo na našej strane," vyjadril sa po stretnutí tréner Rimanov Luciano Spalletti.

 

Tretí Neapolčania stiahli po cennom triumfe v tabuľke stratu na druhú pozíciu znamenajúcu automatickú miestenku v skupinovej fáze Ligy majstrov už len na dva body. Aktuálny líder Juventus Turín môže v prípade nedeľňajšieho víťazstva nad Udinese zvýšiť svoj náskok pred AS už na desať bodov. "Musíme zostať realistickí. Boj o titul bol náročný aj predtým, ale teraz je skoro nereálny," citovala agentúra AP trénera domácich.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies