Neapol sa podľa Allegriho vrátil do boja o ligový titul

NETKY.SK • 13 November 2014, 19:36 • 2 min
Neapol sa podľa Allegriho vrátil do boja o ligový titul

TURÍN - Tréner talianskeho futbalového klubu Juventus Turín Massimiliano Allegri považuje SSC Neapol so slovenským stredopoliarom Marekom Hamšíkom v kádri za jedného z hlavných súperov v boji o ligový titul v tomto ročníku.

slovakia

left justify in out

Súper Slovana Bratislava v I-skupine Európskej ligy sa po slabšom vstupe do sezóny dostáva v posledných týždňoch do veľmi dobrej formy, neprehral v predchádzajúcich ôsmich ligových zápasoch a z 24 možných bodov získal až osemnásť. Zverenci trénera Rafaela Beníteza pritom v ostatných dvoch kolách zdolali dve výborné mužstvá, naposledy vonku Fiorentinu 1:0 a predtým ďalšieho priameho konkurenta o najvyššej priečky AS Rím 2:0.

 

V aktuálnom ročníku malo ísť podľa drvivej väčšiny odborníkov o jasný súboj medzi Juventusom a rímskym AS, ale Allegri má aj vďaka súčasnej forme "partenopei" iný názor: "Tréner AS Rudi García drží výkonnosť svojho tímu veľmi vysoko. Koniec koncov, bude to boj do úplného konca. Neapol sa však vracia späť do boja." 

 

Turínska "stará dáma" narazí práve na Neapol v zápase o Taliansky superpohár, ktorý sa odohrá 22. decembra v Katare. "Naším prvým cieľom je uspieť v tomto dueli, avšak rovnaký cieľ máme aj v lige a v pohári. Potom tu je Liga majstrov, ktorá je fantastická a zaujímavá. Naším zámerom je dostať sa v nej tak ďaleko, ako to len pôjde," uviedol bývalý kouč Cagliari či AC Miláno. 

 

Neapol vyhral v prvom vzájomnom meraní síl so slovenským šampiónom Slovanom na bratislavských Pasienkoch 2:0, odveta na Apeninskom polostrove sa uskutoční 11. decembra. Hamšík a spol. v kontinentálnom pohári číslo dva nazbierali deväť bodov v štyroch zápasoch a so slušnými vyhliadkami na postup do šestnásťfinále EL im patrí druhá priečka len s horším skóre, akým disponuje vedúca Sparta Praha. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies