Neapol s zdolal Janov, Kucka fauloval Hamšíka, Cavani jedenástku nedal

NETKY.SK • 8 Apríl 2013, 11:40 • 2 min
Neapol s zdolal Janov, Kucka fauloval Hamšíka, Cavani jedenástku nedal

NEAPOL - Futbalisti SSC Neapol urobili v nedeľu dôležitý krok k zisku priamej miestenky do prestížnej Ligy majstrov. V 31. kole talianskej Serie A zdolali FC Janov 2:0 a v tabuľke zvýšili svoj náskok pred tretím AC Miláno na štyri body. V drese Neapola hral slovenský reprezentant Marek Hamšík do 88. minúty a podľa viacerých talianskych médií bol najlepším hráčom na ihrisku.

slovakia

left justify in out

Pri odchode z trávnika štadióna San Paolo Hamšíka 40 tisíc fanúšikov odmenilo búrlivým potleskom a spievalo jeho meno. "Pred večerným duelom sme vedeli, že AC Miláno získalo vo Florencii iba bod. Naším jednoznačným cieľom bolo zdolať Janov. Teší ma, že sa nám to aj podarilo. Ukázali sme výborný výkon, našich skvelých divákov sme zabávali peknými akciami. K úplnej spokojnosti chýbali iba ďalšie góly. Šancí sme mali veľa," povedal pre svoju oficiálnu webovú stránku Hamšík, ktorý režíroval hru Neapola a prihral Džemailimu na druhý gól.

Hamšík v nedeľu v dueli proti Janovu nastúpil proti kamarátovi zo slovenskej reprezentácie Jurajovi Kuckovi. Práve po faule Kucku na Hamšíka bola v prospech Neapolu odpískaná aj penalta, ktorú však uruguajský kanonier Edinson Cavani v druhom polčase nepremenil. "Sme radi, že sme zvýšili pred AC Miláno náš náskok. Momentálne je štvorbodový. A tešíme sa na jeden z ďalších zápasov roka. V nedeľu nastúpime v Miláne práve proti AC," dodal Hamšík, ktorý krátko "podebatoval" s Kuckom. "Prehodili sme s Ďurom zopár slov pri príchode na ihrisko a často sme sa stretli v súbojoch na ihrisku. Na jeho adresu môžem povedať, že patril k najlepším hráčom Janova," zakončil Hamšík.

Svoj zápas absolútne nezvládol milánsky Inter, ktorý viedol po 61 minútach nad Atalantou Bergamo po dvoch góloch Ricarda Alvareza a jednom Tommasa Rocchiho 3:1, no napokon prehral 3:4. Strojcom famózneho obratu bol argentínsky útočník German Denis, ktorý medzi 65. a 77. minútou zaznamenal čistý hetrik.
      
sumáre - 31. kolo:
Inter Miláno - Atalanta Bergamo 3:4 (1:0)
Góly: 57. a 61. Alvarez, 43. Rocchi - 65., 71. a 77. Denis (1. z 11 m), 56. Bonaventura. ČK: 90.+1 Raimondi (Atalanta), 49.000 divákov


      
Neapol - Janov 2:0 (2:0)
Góly: 18. Pandev, 29. Džemaili, 38.000 divákov
/M. Hamšík hral do 88. min - J. Kucka dostal v 64. min ŽK, hral do 68. min/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies