Neapol s piatym víťazstvom po sebe, Hamšík pri góle Higuaína

NETKY.SK • 29 Október 2015, 13:07 • 2 min
Neapol s piatym víťazstvom po sebe, Hamšík pri góle Higuaína

NEAPOL - Futbalisti Neapola sa po slabšom úvode do sezóny 2015/2016 rozbehli, v stredu dosiahli v najvyššej súťaži piate víťazstvo po sebe, keď doma zdolali Palermo 2:0.

slovakia

left justify in out

Celý zápas odohral za SSC aj slovenský reprezentant Marek Hamšík. Dvadsaťosemročný Banskobystričan asistoval pri úvodnom góle Gonzala Higuaína z 39. minúty, rozdal 115 prihrávok, päťkrát vystrelil a nabehal takmer 13 kilometrov.

 


"Dominovali sme počas celého duelu. Vypracovali sme si veľa šancí, párkrát sme trafili aj konštrukciu hosťujúcej bránky. Dali sme dva góly, pripísali sme si do tabuľky ďalšie tri body," hodnotil Hamšík na svojej oficiálnej internetovej stránke. Zverenci trénera Maurizia Sarriho majú z ostatných piatich ligových zápasov skóre 11:2 a v tabuľke Serie A im patrí druhé miesto. Za vedúcim AS Rím zaostávajú o dva body.
 

 

 

Kapitán talianskeho futbalového klubu SSC Neapol Marek Hamšík si nemyslí, že obhajca majstrovského titulu v Serie A Juventus je mimo hry o zisk "Scudetta". Ako je známe, "stará dáma" získala v doterajších desiatich kolách iba 12 bodov a patrí jej 12. miesto, pričom až štyrikrát prehrala. Pre porovnanie, Neapolu patrí 2. pozícia s 21 bodmi. 


"Odmietam tvrdenie, že Juventus je mimo hry," vyhlásil Hamšík v rozhovore pre Radio Kiss Napoli. 


"Juve sa momentálne v tabuľke nachádza vzadu a to je pre nás dobré. Avšak na zisk Scudetta potrebujeme predvádzať konzistentné výkony. Navyše, aj AS Rím má veľmi dobré mužstvo. Dôležité je, aby sme nestrácali kontakt s čelom tabuľky a zabávali seba aj fanúšikov. Či máme šancu na titul? Neviem. Zatiaľ je za nami desať kôl. Ak bude rovnaká situácia po 30. kole, môžeme sa o tom porozprávať," doplnil 28-ročný rodák z Banskej Bystrice, ktorý si v ofenzívnej formácii SSC veľmi dobre rozumie s útočníkom Gonzalom Higuaínom. 


Argentínčan Higuaín skóroval v šiestich z posledných siedmich duelov berúc do úvahy štarty vo všetkých súťažiach. Mimoriadne sa mu v aktuálnom období darí na domácom štadióne San Paolo, kde skóroval zakaždým v ostatných šiestich stretnutiach. 


"Pozrite sa na jeho čísla. Myslím si, že momentálne je to najlepší útočník na svete. Je to hráč, ktorý nám veľmi pomáha, je pokojný a dokáže veľké veci," skonštatoval na záver jeden z kľúčových hráčov slovenskej reprezentácie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona