Neapol po 15 rokoch vo finále Talianskeho pohára, Hamšík: "Je to paráda"

NETKY.SK • 22 Marec 2012, 07:49 • 2 min
Neapol po 15 rokoch vo finále Talianskeho pohára, Hamšík: "Je to paráda"

Neapol po 15 rokoch vo finále Talianskeho pohára, Hamšík: "Je to paráda"

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti SSC Neapol sa po 15 rokoch prebojovali do finále Talianskeho pohára. V semifinálovej odvete zvíťazili na štadióne San Paolo nad Sienou 2:0 a 20. mája sa v dueli o cennú trofej na rímskom Stadio Olimpico stretnú s Juventusom Turín. Zverenci trénera Waltera Mazzarriho rozhodli o svojom triumfe už v úvodnej polhodine, slovenský reprezentant Marek Hamšík prihral uruguajskému kanonierovi Edinsonovi Cavanimu na druhý gól.
      Na polovici domácich sa lopty zmocnil argentínsky rýchlik Ezequiel Lavezzi, dlhou loptou vysunul na ľavej strane Hamšíka. Ten milimetrovým centrom poslal loptu na hlavu Cavaniho, ktorý skóroval z deviatich metrov. "Paráda, sme tam. Sme veľmi šťastní, že si zahráme finále Talianskeho pohára. Prvý polčas bol v našej réžii. Po zmene strán sme sa zamerali na udržiavanie výsledku. Hostia mali viac z hry, avšak šance sme mali aj my," povedal pre svoju oficiálnu webovú stránku Hamšík, ktorý sa mohol v 85. minúte zapísať do streleckej listiny, no jeho strele chýbali centimetre.
            Po záverečnom hvizde prepukla na vypredanom štadióne obrovská radosť. "Boli to nádherné chvíle vo fantastickej atmosfére. Oslavy? Žiadne, veď v nedeľu hráme ligu proti Catanii. Verím, že uspejeme vo finále a potom budeme môcť aj oslavovať," dodal slovenský stredopoliar, ktorému bolo po zápase ľúto spoluhráča a švagra v jednej osobe Waltera Gargana. Uruguajský hráč dostal proti Siene žltú kartu a keďže už jednu inkasoval vo štvrťfinále proti Interu Miláno, vo finále bude chýbať. "Je to veľká škoda... V Ríme však budeme bojovať aj za neho," zakončil Hamšík.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies