Neapol aj Juventus s klubovými rekordmi, víťazné série trvajú

NETKY.SK • 4 Február 2016, 09:04 • 2 min
Neapol aj Juventus s klubovými rekordmi, víťazné série trvajú

RÍM/TURÍN - Stredajšie zápasy 23. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A nezamiešali karty v boji o majstrovský titul. Hráči lídra SSC Neapol triumfovali na horúcej pôde Lazia Rím (2:0) a udržali si na čele tabuľky dvojbodový náskok pred Juventusom, ktorý doma zdolal FC Janov (1:0).

slovakia

left justify in out

"Partenopei" rozhodli o zisku troch bodov ešte v prvom polčase zásluhou niekdajších hráčov Realu Madrid. Najprv sa v 24. min presadil Argentínčan Gonzalo Higuaín. Neohrozený strelecký líder Serie A zaznamenal ligový gól s poradovým číslom 23. Výsledok spečatil v 27. min José Callejón. Slovenský kapitán SSC Marek Hamšík hral do 89. min.

 

 

 

Neapolčania dosiahli siedmym ligovým triumfom v rade klubový rekord, tréner Maurizio Sarri sa však stále odmieta baviť o majstrovskom titule. "Našou prioritou je vždy najbližší zápas. Najbližšie nás čaká nováčik Carpi, ktorý si veľmi dobre počínal vo Fiorentine," diplomaticky vyhlásil pre Sky Sports Italia 57-ročný Neapolčan.

 

"Do konca súťaže zostáva 15 kôl. Myslím si, že ´Juve´ je na tom stále lepšie, vyhral posledné štyri tituly. Pozrite sa na situáciu spred 15 kôl. My sme boli deviati a Juventus bol dvanásty," doplnil Sarri.

 

Obhajca "scudetta" Juventus Turín v domácom prostredí získal očakávané víťazstvo proti FC Janov. Hráčov "starej dámy" strelecky zastúpil hosťujúci obranca Sebastian De Maio, ktorý v 30. min usmernil do bránky center Juana Cuadrada. Aj Juventus si vylepšil rekordné klubové štatistiky, v rámci Serie A dosiahol 13. triumf za sebou a vyrovnal rovnakú sériu, akou sa prezentoval medzi aprílom a októbrom 2014.

 

 

 

"Dnešný zápas nám pripomenul, že žiadny zápas nie je ľahký. Proti FC Janov to nebývajú ľahké zápasy, tento súper vás nenechá v pokoji hrať. Po nedeľňajšom víťazstve 4:0 nad Chievom sme boli v eufórii, Janovčania nás dostali späť na zem," skonštatoval pre Mediaset Premium tréner Juventusu Massimiliano Allegri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies