Nečakajte na prvý sneh, prezúvajte autá teraz

NETKY.SK • 20 Október 2011, 20:25 • 2 min
Nečakajte na prvý sneh, prezúvajte autá teraz

Nečakajte na prvý sneh, prezúvajte autá teraz

slovakia

left justify in out

img

Napriek tomu, že väčšine z nás sa prezúvanie letných pneumatík na zimné spája so začiatkom novembra, najvyšší čas je už teraz, tento týždeň. Na väčšine územia Slovenska totiž klesajú teploty v noci výraznejšie pod 0 °C.

Podľa Mariana Čabáka, inštruktora školy šmyku Tempus SuperDrive, letná pneumatika funguje správne v teplotách nad 5 ž 7 °C. Teploty pod 5 °C v kombinácii s vlhkým a mokrým povrchom sú pre letné pneumatiky mimoriadne nebezpečné. Nejaký čas ešte potrvá, než začneme jazdiť opatrnejšie a pomalšie v dôsledku zhoršenia počasia. A to je práve dôvod na zimné pneumatiky.

"Je pravda, že cez deň teploty vystúpia aj nad 10 °C. Ale to len medzi 10. a 15. h. To je čas, kedy sú mnohí z vás v práci. Ak teda jazdíte autom mimo tohto času, a to sme asi všetci, je najvyšší čas prezuť," radí Čabák.

Ako ďalej zdôrazňuje, netreba čakať na prvý sneh a ak vodiči pôjdu do servisov teraz, vyhnú sa pneuservisovým návalom. "Ak potrebujete nové zimné gumy, nečakajte! Zimných pneumatík je naozaj vyrobený nedostatok. Objednajte a kúpte si ich čím skôr. Nečakajte na prvé nedobrzdenie či nezvládnutý šmyk," uzatvára Čabák.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies