NDS zrušila tender na servis a opravy v tuneli Sitina

NETKY.SK • 14 Február 2016, 10:15 • 2 min
NDS zrušila tender na servis a opravy v tuneli Sitina

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) zrušila verejnú súťaž na výkon servisnej činnosti a opráv technologickej časti tunela Sitina na diaľnici D2. Súčasťou štvorročnej zákazky za predpokladanú cenu 4,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (5,4 mil. eur vrátane dane) mali byť servis a opravy informačného systému úsekov D1, D2 a D4 v pôsobnosti strediska správy a údržby Bratislava.

slovakia

left justify in out

Diaľničiari zdôvodnili zrušenie tendra tým, že doručená bola len jedna ponuka. Súťaž vyhlásili vlani v októbri a určili lehotu na predkladanie ponúk 24. novembra.


NDS uzavrela zmluvy na povinné zmluvné poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorových vozidiel a na havarijné poistenie motorových vozidiel. Spoločnosti Kooperativa poisťovňa, a. s. Vienna Insurance Groupe so sídlom v Bratislave má za tieto služby počas štyroch rokov (od 1. februára 2016 do 31. januára 2020) zaplatiť spolu 427,35 tis. eur bez dane. Vyplýva to z výsledku verejnej súťaže rozdelenej na dve časti, pričom ponuky predložili dvaja uchádzači. Povinné zmluvné poistenie zodpovednosti za škodu stojí 183,5 tis. eur a havarijné poistenie 243,9 tis. eur. Tender bol vyhlásený minulý rok v auguste, celková predpokladaná hodnota bola 428 tis. eur bez dane.


Stavebné úpravy pre vytvorenie odstavných plôch na oboch stranách západného portálu podjazdu Lučivná na úseku D1 Važec - Mengusovce uskutoční spoločnosť Strabag, s. r. o. Bude tým zabezpečený prístup vozidiel prevádzky a údržby diaľničiarov k technologickým zariadeniam v podjazde. Za tieto práce, plánované na tri mesiace, má NDS uhradiť 103,3 tis. eur bez dane (takmer 124 tis. eur vrátane dane). Dodávateľa vybrala na základe výzvy na predkladanie ponúk z júna minulého roka, pričom ďalších dvoch uchádzačov vylúčila. Predpokladaná cena zákazky bola 95 tis. eur bez dane.


Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona