NDS zníži v tuneli Horelica rýchlosť z 80 na 60 km/h

NETKY.SK • 11 December 2015, 12:59 • 2 min
NDS zníži v tuneli Horelica rýchlosť z 80 na 60 km/h

ČADCA – Národná diaľničná spoločnosť (NDS) v spolupráci s Policajným zborom SR zníži najvyššiu dovolenú rýchlosť v tuneli Horelica v Čadci z 80 na 60 km/h. Dôvodom je zachovanie bezpečnosti a plynulosti dopravného prúdu. TASR o tom informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

slovakia

left justify in out

"Cieľom tohto opatrenia je zníženie rizika vzniku dopravných nehôd a kolón. Tunelom Horelica prejdú denne tisíce áut, vysoký podiel majú predovšetkým tie nákladné. V tuneli vo všeobecnosti platí, že pre uzavretý priestor tam hrozia väčšie riziká, preto je nevyhnutné mimoriadne dbať o bezpečnosť všetkých motoristov," uviedla hovorkyňa NDS.

 

Vyše 600-metrov dlhý tunel Horelica podľa nej pomáha ako súčasť obchvatu Čadce výrazným spôsobom odkloniť tranzitnú dopravu z vnútra mesta, ktoré je vstupnou bránou do našej krajiny z Českej republiky a Poľska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies