NDS získa od vlády 18,4 mil. eur na vykrytie výpadkov príjmov z mýta

NETKY.SK • 16 December 2010, 08:27 • 2 min
NDS získa od vlády 18,4 mil. eur na vykrytie výpadkov príjmov z mýta

NDS získa od vlády 18,4 mil. eur na vykrytie výpadkov príjmov z mýta - Doprava Národná diaľničná spoločnosť (NDS) získa od vlády SR spolu 18,4 milióna eur na vykrytie výpadkov príjmov spôsobených neskorším zavedením mýta aj nižším výberom mýtneho.

slovakia

left justify in out

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) získa od vlády SR spolu 18,4 milióna eur na vykrytie výpadkov príjmov spôsobených neskorším zavedením mýta aj nižším výberom mýtneho. Rozhodnutie dnes schválil vládny kabinet.
"Bolo to vládne rozhodnutie, aby boli vyfinancované bežné výdavky NDS ešte v priebehu tohto roku z kapitálových výdavkov na výstavbu diaľnic a rýchlostných ciest z rozpočtu pre rok 2009. Suma má vykryť deficit, lebo sa nestihli vykryť príjmy spoločnosti pre oneskorený nábeh mýta aj pre nižší objem jeho výberu. Ide skôr o logické vykrytie hospodárenia do konca roku," konštatoval minister dopravy Ján Figeľ (KDH) na tlačovej konferencii po dnešnom rokovaní vlády.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies