NDS vymení a opraví mostné závery maximálne za 5 mil. eur

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 12:38 • 2 min
NDS vymení a opraví mostné závery maximálne za 5 mil. eur

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) plánuje na výmenu a opravu mostných záverov typu 3W za štyri roky vynaložiť maximálne 4,95 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (5,94 mil. eur vrátane dane).

slovakia

left justify in out

"Celková konečná hodnota zákazky bude tvorená ako súčet cien za diela vykonané na základe jednotlivých konkrétnych objednávok vystavených objednávateľom počas trvania rámcovej dohody," oznámili diaľničiari.


Práce bude zabezpečovať spoločnosť Aqua - Vita, spol. s r. o. z Bratislavy, vyplýva z informácie o uzavretí zmluvy na základe výzvy na predkladanie ponúk vyhlásenej vlani v októbri. Aqua - Vita podľa zápisnice z otvárania ponúk navrhla najnižšiu cenu 4,79 mil. eur a OAT, spol. s r. o. Bratislava 4,88 mil. eur bez dane. Spoločnosť Via Flex, s. r. o. Skalica bola vylúčená, pretože podľa diaľničiarov nepredložila do svojej ponuky podrobný technologický postup pre výmenu mostných záverov s dodržaním predpisov.


NDS zároveň si chce poistiť zodpovednosť za environmentálnu škodu. Predpokladaná cena za túto službu na štyri roky, od polovice augusta 2016 do polovice augusta 2020, je 118 tis. eur bez dane. Diaľničiari vyhlásili výzvu na predkladanie ponúk a určili lehotu na 30. marca.


Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies