NDS vybrala stavebnotechnický dozor pre nové úseky diaľnic

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 14:18 • 2 min
NDS vybrala stavebnotechnický dozor pre nové úseky diaľnic

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) vybrala dodávateľov pre činnosť stavebnotechnického dozoru na pripravovaných stavbách dvoch nových diaľničných úsekov D1 Prešov, západ - juh a D3 Čadca, Bukov - Svrčinovec. Na základe vyhodnotenia užších súťaží vyhlásených vlani v júli s nimi uzatvorila zmluvy.

slovakia

left justify in out

Tieto služby pri výstavbe úseku D1 Prešov, západ - juh (7,9 kilometra) bude poskytovať inžinierske združenie spoločností AE Dozoring, s. r. o. (vedúci člen), Bung Slovensko, s. r. o. a Infram SK, s. r. o. z Bratislavy za 8,729 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (10,475 mil. eru vrátane dane). Predpokladaná cena bola 9,24 mil. eur bez dane. Denná sadzba na kľúčového odborníka združenia je 521,15 eura a nekľúčového odborníka 420 eur. Táto zákazka by mala trvať 2 075 dní, alebo necelých šesť rokov.


Ponuku v tejto súťaži predložili traja uchádzači. Slovensko-nemecká skupina Eutech, a. s. Košice a Müller+Hereth Ingenieurbüro für Tunnelund Felsbau GmbH z Freilassingu navrhla cenu 8,965 mil. eur a združenie ESP Consult, s. r. o. Šamorín, SGS Czech Republic, s. r. o. Praha a Infraprojekt, s. r. o. Bratislava 9,065 mil. eur bez dane.


Stavebnotechnický dozor na stavbe úseku D3 Čadca, Bukov - Svrčinovec (5,7 km) budú vykonávať Bung Slovensko (vedúci člen) a Infram SK za 4,767 mil. eur bez dane (5,721 mil. eru s daňou). Predpokladaná cena bola 4,978 mil. eur bez dane. Denná sadzba na kľúčového odborníka je 446 eur a na nekľúčového odborníka 320 eur. Ponuku v tendri predložilo aj združenie Infraprojekt, ESP Consult a SGS Czech Republic, a to vo výške 4,862 mil. eur bez dane. Zákazka je plánovaná na 2 020 dní, teda päť a pol roka. Obe zákazky sa týkajú projektov, ktoré majú byť financované aj z peňazí Európskej únie cez Operačný program Integrovaná infraštruktúra 2014 - 2020.


Výsledky súťaží na stavebnotechnický dozor sú zverejnené vo Vestníku verejného obstarávania. Diaľničiari uzatvorili zmluvy s vybranými dodávateľmi ešte 24. marca, teda deň po vymenovaní nového ministra dopravy Romana Brecelyho (nominant Siete). Ten pre uzavretie inej zmluvy na prestavbu križovatky Blatné na konci úseku D1 Bratislava - Senec za 23,3 mil. eur bez dane (takmer 28 mil. eur s daňou) odvolal generálneho riaditeľa NDS Milana Gajdoša, keďže ministra o tom neinformoval.


NDS vyhlásila v lete minulého roka užšie súťaže na stavebnotechnický dozor aj pre stavbu ďalších troch úsekov D1. Poskytovanie týchto služieb pre plánovaný úsek Budimír - Bidovce (14,4 km) malo predpokladanú cenu 5,23 mil. eur bez dane, pre rozostavaný úsek Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka (11,3 km) 5,85 mil. eur a pre úsek Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala (13,5 km), ktorý je tiež vo výstavbe, takmer 13 mil. eur bez dane.


Užšie súťaže na výstavbu úsekov D1 Prešov, západ - juh, D1 Budimír - Bidovce a D3 Čadca, Bukov - Svrčinovec začali ešte vlani v máji a júni, ale pre námietky sa predlžili. Úrad pre verejné obstarávanie už rozhodol o námietkach v prípade tendrov na D3 a D1 pri Prešove, rozhodnutia ešte nezverejnil.


Diaľničiari vybrali stavebnotechnický dozor aj pre dve menšie stavby. Túto činnosť pri dobudovaní križovatky Prešov západ na úseku D1 Svinia - Prešov západ (7,1 km) bude vykonávať prešovská spoločnosť imvia - Engineering, s. r. o. takmer za 46 tis. eur bez dane (vyše 55 tis. eur s daňou). Predpokladaná cena bola 66 tis. eur bez dane, ponuku predložili ďalšie dve firmy. Pri úprave križovatky Sielnica na rýchlostnej ceste R1 bude služby poskytovať SGS Czech Republic za 78,2 tis. eur bez dane (93,8 tis. eur s daňou). Odhadované náklady dosahovali vyše 100 tis. eur bez dane a ponuku podali ešte štyria iní účastníci. Vyplýva to z vyhodnotenia ponúk na základe výziev vyhlásených vlani v septembri a októbri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies