NDS upozorňuje na prepravu nadrozmerného nákladu na diaľnici D1

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 09:10 • 2 min
NDS upozorňuje na prepravu nadrozmerného nákladu na diaľnici D1

ŽILINA – Národná diaľničná spoločnosť (NDS) upozorňuje motoristov na prepravu nadrozmerného nákladu na dvoch jazdných súpravách smerujúcich po diaľnici D1 od Prešova po Ivachnovú, pokračujúcu ďalej na Hričovské Podhradie a do Českej republiky. TASR o tom informoval hovorca NDS Marcel Jánošík.

slovakia

left justify in out

Preprava je podľa neho rozdelená na dve etapy. V noci z 27. na 28. mája medzi 21. až 2. hodinou sa bude po diaľnici D1 presúvať nadrozmerný náklad na dvoch jazdných súpravách v smere od Prešova po odpočívadlo Štrba. Nasledujúcu noc z 28. mája na 29. mája 2013 medzi 21. až 6. hodinou preprava pokračuje po trase Ivachnová – Hričovské Podhradie – Žilina, Strážov a ďalej na hraničný priechod do Českej republiky. 

„Obidve jazdné súpravy, prevážajúce strojné zariadenie, majú dĺžku 16,5 metra a šírkou 7 metrov zaberú obidva jazdné pruhy diaľnice. Na spomínanej trase ju budú sprevádzať vozidlá vybavené vlastnými obrysovými a výstražnými zariadeniami,“ uviedol hovorca NDS. NDS týmto žiada motoristickú verejnosť o zvýšenú pozornosť, dodržiavanie bezpečnosti cestnej premávky a opatrnosť pri jazde za kolónou vozidiel sprevádzajúcu nadrozmerný náklad,“ dodal Jánošík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies