NDS si chce poistiť majetok predbežne za 3,3 milióna eur

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 16:05 • 2 min
NDS si chce poistiť majetok predbežne za 3,3 milióna eur

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) si chce dať poistiť majetok predbežne za 3,3 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Pôjde o komplexné živelné poistenie, poistenie pre prípad odcudzenia vecí, poistenie strojov a zariadení, ako aj elektroniky. Diaľničiari podľa predbežného oznámenia pripravujú súťaž na poistenie majetku.

 

NDS už uzatvorila v máji zmluvu na poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú členmi jej orgánov na štyri roky za 1,28 mil. eur. Za poskytovateľa týchto služieb vybrala skupinu firiem v zložení Allianz Slovenská poisťovňa, a.s. (hlavný spolupoisťovateľ), QBE Insurance (Europe) Limited so sídlom v Londýne - pobočka v Košiciach a Kooperativa poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group. Diaľničiari dostali vo verejnej súťaži jedinú ponuku od uvedenej skupiny poisťovní. 

Predpokladaná cena poistných služieb bola 1,305 mil. eur, zmluvná cena má tak podiel 98 % z pôvodne odhadovaných nákladov. Poistenie je uzavreté na obdobie od 1. júla 2015 do 30. júna 2019, pričom ročné poistné má výšku 319,8 tis. eur. Poisťovacie služby sú oslobodené od dane z pridanej hodnoty. Limit plnenia na poistné udalosti počas poistného obdobia je 70 mil. eur. 

 

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies