NDS pripravuje úpravy na diaľničnom odpočívadle Sekule na D2

NETKY.SK • 25 Február 2016, 12:49 • 2 min
NDS pripravuje úpravy na diaľničnom odpočívadle Sekule na D2

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) plánuje stavebné úpravy na pravostrannom diaľničnom odpočívadle Sekule na úseku D2 Kúty - Malacky. Predpokladané náklady predstavujú 5,744 mil. eur a práce by podľa plánu mali trvať osemnásť mesiacov.

slovakia

left justify in out

Predpokladané náklady predstavujú 5,744 mil. eur a práce by podľa plánu mali trvať osemnásť mesiacov. Predpokladané náklady predstavujú 5,744 mil. eur a práce by podľa plánu mali trvať osemnásť mesiacov. Diaľničiari predbežne informovali o príprave verejného obstarávania.


"Základným rozsahom realizácie je vybudovanie nových spevnených plôch - parkovísk nákladných vozidiel a kamiónov spoločne s modernizáciou oddychových plôch," oznámila NDS. V rámci stavby bude zmodernizované verejné osvetlenie, rozšíria sa kanalizačný systém a rozvody pitnej vody a zároveň bude kompletne vymenené vybavenie odpočívadla. "Bude zriadená plocha pre aktívny a pasívny oddych detí a dospelých. Na odpočívadle bude zriadený stály kamerový dohľad, ktorý prispeje k zvýšenej bezpečnosti návštevníkov tohto zariadenia," uviedla NDS. Stavebné úpravy budú rozdelené na tri etapy. Prvá bude zameraná na rekonštrukciu a výstavbu parkoviska pre nákladné vozidlá, druhá na rekonštrukciu a výstavbu parkovacích plôch pri čerpacej stanici pohonných hmôt a tretia na výstavbu oddychových zón.


NDS zároveň vyhlásila obchodné verejné súťaže o najvhodnejší návrh na uzavretie zmluvy o nájme objektu služieb na pravostrannom a ľavostrannom diaľničnom odpočívadle Batizovce na úseku D1 Mengusovce - Jánovce. Predmetom nájmu na päť rokov je poskytovanie stravovacích služieb a prevádzkovanie verejných hygienických zariadení pre motoristickú verejnosť. Výška nájomného je predmetom súťaže, pričom požadovaná výška minimálneho nájomného na rok je v prípade pravostranného odpočívadla 6 461 eur a ľavostranného 17 930 eur. Lehoty na predkladanie súťažných návrhov sú 29. februára, resp. 7. marca.


Na diaľniciach a rýchlostných cestách je v súčasnosti 78 odpočívadiel, z toho tridsať obojstranných, štrnásť len pravostranných a štyri iba ľavostranné. Vo výstavbe sú tri odpočívadlá - ľavostranné Ivachnová a Turie na D1 a pravostranné Čierne na D3. V správe NDS nie je trinásť odpočívadiel na rýchlostnej ceste R1. Parkoviská sú na všetkých odpočívadlách, čerpacie stanice na štyridsiatich, motoresty na 21, motely na troch (Dechtáre D1, Malacky a Stupava D2) a informačno-predajné miesta na dvoch odpočívadlách (Brodské, Čunovo D2).


Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies