NDS kúpi 126 signalizačných prívesov za 2,25 mil. eur

NETKY.SK • 10 September 2014, 15:28 • 2 min
NDS kúpi 126 signalizačných prívesov za 2,25 mil. eur

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) zaplatí za 126 nových zabezpečovacích signalizačných prívesov počas troch rokov 2,25 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

slovakia

left justify in out

Vo verejnej súťaži uspela skupina dodávateľov HIT Slovensko, s.r.o. Sereď a ELTODO SK, a.s. Bratislava spomedzi dvoch prijatých ponúk. Predpokladaná cena za dodanie signalizačných prívesov bola 2,18 mil. eur bez dane. Vyplýva to z výsledku tendra vyhláseného v máji tohto roku.

 

Diaľničiari zároveň nakúpia nové sypače s príslušenstvom za 2,08 mil. eur bez dane. Túto zákazku zadali spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia s.r.o. Bratislava po vyhodnotení verejnej súťaže, v ktorej prijali tri ponuky. Predpokladaná cena za dodanie sypačov bola 1,95 mil. eur bez dane. Predmetom obstarávania bolo deväť podvozkov 6x6 s komunálnou hydraulikou pre pohon nadstavieb sypačov, deväť čelných snehových radlíc, deväť nadstavieb k podvozkom sypačov s dvoma druhmi uchytenia a sedem sklápacích korieb. Výsledok obstarávania, vyhláseného v apríli tohto roku, oznámila NDS s tým, že subdodávatelia by mali zabezpečiť 49 % objemu zákazky. 

 

NDS predpokladá zaplatiť za dodanie štrnástich kontajnerových toaliet na odpočívadlách diaľnic a rýchlostných ciest počas troch rokov 448 tis. eur bez dane. Plánuje aj nákup 30 kusov novej kosiacej techniky s nižším výkonom predbežne za 750 tis. eur bez dane. Z toho má byť pätnásť parkových kosačiek so zberným košom a pätnásť svahových kosačiek s diaľkovým ovládaním. 

 

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest. NDS prevádzkuje 418 kilometrov diaľnic, z toho 402 km je v plnom profile, a 195 km rýchlostných ciest, z čoho je 144 km v plnom profile.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies