NDS doplní nové akustické dopravné značenie za 2,3 mil. eur

NETKY.SK • 26 Február 2015, 14:09 • 2 min
NDS doplní nové akustické dopravné značenie za 2,3 mil. eur

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) v tomto roku doplní nové tzv. akustické vodorovné dopravné značenie na diaľniciach a rýchlostných cestách v celkovej dĺžke viac ako 1 114 kilometrov.

slovakia

left justify in out

"Ide o ďalšiu aktivitu v rámci projektu zvýšenia bezpečnosti na diaľniciach a rýchlostných cestách. Celková investícia je 2,3 mil. eur," informoval vo štvrtok hovorca NDS Michal Fúrik.

 

Akustické vodiace čiary budú doplnené na vnútornej a vonkajšej strane vozovky diaľnic a rýchlostných ciest. Tento bezpečnostný prvok upozorní motoristu zvukovým a vibračným efektom, že opúšťa jazdný pruh. "Akustické dopravné značenie bude súčasťou úsekov diaľnice D1 Trnava - Horná Streda, Horná Streda - Ilava, Ivachnová - Važec, Prešov - Budimír, D2 hraničný priechod SR/ČR - križovatka Lamač, križovatka Lamač - hraničný priechod SR/Maďarsko, rýchlostnej cesty R1 Trnava - Nitra, R1 A privádzač Nitra, R1, I/66 Hronský Beňadik - Žarnovica a R1, R2 Žiar nad Hronom - Zvolen," dodal Fúrik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies