NDS dá na údržbu diaľnic v Bratislave najviac 650 tis. eur

NETKY.SK • 16 December 2015, 12:00 • 2 min
NDS dá na údržbu diaľnic v Bratislave najviac 650 tis. eur

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) plánuje na údržbu vozoviek diaľničných úsekov v správe strediska Bratislava za štyri roky použiť maximálne 650 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (780 tis. eur vrátane dane).

slovakia

left justify in out

Ide o úseky D1 križovatka Pečňa (Petržalka) - Senec, D2 križovatka Lamač - štátna hranica SR/ČR a D4 štátna hranica SR/Rakúsko - križovatka Jarovce. Diaľničiari vybrali za zhotoviteľa prác spoločnosť Dopra - Via, a.s. z Bratislavy. Ako vyplýva z vyhodnotenia výzvy z júla tohto roka, ponuku predložili traja uchádzači. Predpokladaná cena zákazky bola 650 tis. eur bez dane. NDS už skôr oznámila, že opravy vozoviek úsekov diaľnic D1, D2 a D4 v správe bratislavského strediska počas štyroch rokov môžu stáť 4,5 mil. eur bez dane (5,4 mil. eur vrátane dane). Zhotoviteľom bude spoločnosť Doprastav Asfalt, a.s. Zvolen, zákazku získala spomedzi ponúk šiestich uchádzačov.


Úprava a rozšírenie vybraných funkcionalít Komplexného informačného systému NDS bude stáť 845,6 tis. eur bez dane (1,01 mil. eur s daňou). Technické, funkčné a obsahové riešenie zmien informačného systému a jeho následná implementácia sa týka napríklad dane z motorových vozidiel pre rok 2015, nahrávania stavebnej dokumentácie či zrýchlenej tvorby zmlúv majetkovoprávneho vyrovnania pre trvalý záber. Zákazku získala spoločnosť Tempest, a.s. z Bratislavy cez rokovacie konanie bez výzvy na súťaž z dôvodu autorských práv. Spoločnosť dodala Komplexný informačný systém na základe zmluvy s NDS z roku 2009.


Diaľničiari zároveň vyhlásili verejné súťaže na dodanie zvodidiel, resp. ich súčastí za štyri roky. Dva druhy zvodidlového systému Kremsbarrier chcú nakúpiť predbežne za 300 tis. eur a 500 tis. eur bez dane (360 tis. eur, resp. 600 tis. eur s daňou) a súčasti zvodidiel Stalprodukt za 600 tis. eur bez dane (720 tis. eur s daňou). Lehota na predkladanie ponúk v prvých dvoch prípadoch je 13. januára a v treťom 12. januára 2016.


Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona