NDS dá na monitoring vplyvu na životné prostredie R2 z Kriváňa do Lovinobane 454-tisíc eur

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 15:23 • 2 min
NDS dá na monitoring vplyvu na životné prostredie R2 z Kriváňa do Lovinobane 454-tisíc eur

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) chce monitorovať vplyv pripravovanej rýchlostnej cesty R2 z Kriváňa po Lovinobaňu na životné prostredie. A to pred výstavbou, počas výstavby a po uvedení do prevádzky.

slovakia

left justify in out

Na monitoring tejto cesty vyhlásili diaľničiari súťaž, o ktorej informovali vo vestníku verejného obstarávania. Predbežne odhadujú cenu za zákazku vo výške 454.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

 

Rýchlocesta R2 z Kriváňa po Lovinobaňu, Tomášovce je momentálne v príprave, začiatok jej výstavby NDS plánuje v druhom štvrťroku 2018 a predpokladaný čas výstavby je 4,5 roka.

 

Monitoring vplyvov cesty na životné prostredie by sa mal zamerať na jej účinky na ovzdušie, hluk, biotu, tiež pôdu alebo povrchovú a odpadovú vodu a podzemnú vodu.

 

Záujemcovia môžu predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť do 20. apríla tohto roku. Zákazka nebude spolufinancovaná z eurofondov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies