NDS chystá údržbu povrchu diaľnic v okolí Bratislavy

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 16:54 • 2 min
NDS chystá údržbu povrchu diaľnic v okolí Bratislavy

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) chce na údržbu vozoviek diaľnic v pôsobnosti strediska správy a údržby v Bratislave za štyri roky dať predbežne 650 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (780 tis. eur vrátane dane).

slovakia

left justify in out

Ide o úseky D1 križovatka Pečňa (Petržalka) - Senec, D2 križovatka Lamač - štátna hranica SR a Maďarska a D4 štátna hranica SR a Rakúska - križovatka Jarovce. Diaľničiari už vyhlásili výzvu na predkladanie ponúk.

 

"Predmetom zákazky je údržba vozoviek emulznými technológiami s cieľom zlepšenia povrchových vlastností vozovky a predĺženia životnosti vozovkového súvrstvia zabránením vplyvu porúch na nižšie položené vrstvy vozovky," oznámila NDS. Súčasťou prác bude prefrézovanie povrchu, utesnenie trhlín, spájací postrek, pokládka emulzného mikrokoberca, náter a regeneračný postrek. Lehota na otváranie časti ponúk je 14. augusta. 

 

Technickú štúdiu novej diaľničnej križovatky Bratislava - Čunovo, ktorá napojí cestnú sieť na D2, a zámer vplyvov stavby križovatky na životné prostredie (EIA) vypracuje česká spoločnosť HBH Projekt, spol. s r. o. z Brna. Diaľničiari za to zaplatia 72,53 tis. eur bez dane (87,04 tis. eur s daňou) a dodávateľa vybrali spomedzi ponúk troch uchádzačov, z nich jedného vylúčili. Vyplýva to z vyhodnotenia výzvy na predkladanie ponúk, vyhlásenej vo februári tohto roku.

 

Predpokladaná cena za poskytnutie týchto služieb za šesť mesiacov bola 125 tis. eur bez dane (150 tis. eur s daňou). Zmluvná cena má na nej podiel 58 %. 

NDS zároveň plánuje vymeniť štyri požiarne dvere v únikovej štôlni tunela Branisko na D1 Beharovce - Fričovce. Predpokladá na to vynaložiť predbežne 130 tis. eur bez dane (156 tis. eur s daňou). Dodávateľa vyberie cez výzvu na predkladanie ponúk, tie sa majú otvárať 14. augusta. Lehota na demontáž pôvodných a montáž nových dverí v tuneli je maximálne tridsať dní od začatia prác. Z klimatických dôvodov možno dvere vymeniť do 31. októbra, ak sa to z časových dôvodov nestihne v tomto roku, termín sa posunie do najbližšej letnej údržby od 1. apríla budúceho roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies