NDS chce dať motoristom do konca tohto roka do užívania tri diaľničné stavby

NETKY.SK • 30 September 2017, 12:01 • 2 min
NDS chce dať motoristom do konca tohto roka  do užívania tri diaľničné stavby

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) chce ešte do konca tohto roka odovzdať motoristom do užívania tri diaľničné stavby.

slovakia

left justify in out

Konkrétne pôjde o úsek diaľnice D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno, križovatku Blatné na diaľnici D1 pri Senci a križovatku Sielnica na rýchlostnej ceste R1 pri Zvolene.

 

Úsek na diaľnici D3 je podľa vedúceho odboru marketingu NDS Martina Guziho dlhý 4,25 kilometra (km) a bude tvoriť obchvat Žiliny smerom na Čadcu a Poľsko. Diaľnica obchádza Žilinu najskôr ponad priehradu po estakáde a potom vchádza do tunela. Stavba by sa mala motoristom odovzdať do užívania v priebehu novembra tohto roka.

 

Na jeseň sa má sprevádzkovať aj dobudovaná križovatka na rýchlostnej ceste R1 Sielnica.

 

Križovatka sa upravovala dobudovaním pripájacích a odbočovacích pruhov v celkovej dĺžke 1,95 km. Motoristom má zabezpečiť prístup do obce Sielnica, tiež pripojenie kúpeľov a letiska Sliač a priľahlej spádovej oblasti na rýchlostnú cestu R1. Križovatka sa mala pôvodne dokončiť v júli tohto roka.

 

V decembri tohto roka by sa mala pre motoristov otvoriť aj križovatka Blatné na diaľnici D1. "Táto križovatka odľahčí dopravu v meste Senec, keďže umožní ďalšie napojenia Senca z diaľnice," opísal Guzi. Motoristi, ktorí budú schádzať z diaľnice D1 do Blatného a okolitých obcí, sa podľa jeho slov na tieto obce napoja priamo, nebudú musieť cestovať cez Senec ako doteraz.

 

Diaľničná spoločnosť má v súčasnosti v prevádzke 791 km diaľnic, rýchlostných a iných ciest. Podľa Guziho sa za posledný rok odovzdali motoristom do užívania tri diaľničné úseky v dĺžke 32,75 km. V októbri 2016 to bol obchvat Bánoviec, teda úsek rýchlostnej cesty R2 Ruskovce - Pravotice, v máji 2017 úsek rýchlocesty R2 Zvolen, východ – Pstruša a v júni 2017 úsek diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité – štátna hranica.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies